Dziś wieczorem na swojej konferencji Microsoft ma zapowiedzieć Xbox Game Pass dla blaszaków, ale już teraz wyciekła pełna lista gier wraz ceną i wygląda to bardzo przyjemnie. Około 100 gier przy cenie abonamentu 18,99 zł, a pierwszy miesiąc za 4 zł.
Na liście gier są między innymi: Football Manager 2019, Gears of War 4, Hollow Knight, Wolfenstein II: The New Colossus, Mutant Year Zero: Road to Eden, Forza Horizon 4, Metro Exodus.
Od 17 września abonament wersji PC rośnie z $5 do $10 miesięcznie. Jak teraz najkorzystniej zdobyć jak najwięcej miesięcy? Dopiero zacząłem testować Game Passa, ale już znalazłem tam 40 gier, w które chciałem zagrać, więc raczej z nimi zostanę na dłużej.
Dobrze rozumiem, że mogę nie zakładać nowego konta, tylko wtedy ostatni punkt mnie będzie więcej kosztował, bo zamiast 4 zł będę musiał zapłacić pełną cenę, czyli 20 zł?
A nie wiem, tego nie sprawdzałem, ale jeżeli grasz na konsoli to robi się tak, że zakładasz nowe konto, postępujesz zgodnie z tym poradnikiem, a następnie logujesz się nim na Xboxie jako drugie konto i przełączasz się z powrotem na swoje. Przynajmniej czytałem że tak się robi, bo sam tego nie robiłem.