No dobra, wrzucam linka do mojego OLXa. Sprzedaję co się da bo poczułem się przytłoczony ilością posiadanych przeze mnie przedmiotów. Na moment wstawiania jest mało gratów bo w nocy sporo poszło ale będę wrzucał więcej… oby jak najwięcej.
Domyślny rabat dla wąsa - 20%.
Jak ktoś z YWP forum będzie pisał na OLX niech zacznie wypowiedź od YWP - niech to będzie taki promo code.
Hahahaha! Dobry gość. Śmieszne jest to, że… rower jest jeszcze u mnie w garażu. No cóż… 2000zł z hamulcem to jednak dwukrotnie przepałowana cena. No ale tak się robi interesy.
A pewnie, że mi się nie chciało. Póki co kolega nie chce zrozumieć, że nie ma prawa używać tych zdjęć więc raczej ogłoszenie niebawem wróci na OLX. Tylko, że wróci z mojego konta.
A wystarczyło poprosić o możliwość wykorzystania zdjęć. Ręce mi opadają…
A widzisz już nie ma. Kolega dostał słowny łomot za pogwałcenie praw autorskich. Nie chciał zdjąć ogłoszenia (w sumie to moich zdjęć z ogłoszenia) więc odesłałem mu kasę za rower i powiedziałem, że nie sprzedaję. Od razu zabrał się do przepraszania i zdjął z OLX.
Tak czy inaczej happy end jest bo rower został sprzedany i spokojnie teraz mogę szukać czegoś co bardziej wpasuje się w to co teraz lubię robić na rowerze. A lubię przejechać sobie po górzystym terenie 100km dziennie.
Niby tak. Ale jak próbowałem wystawić alufelgi na Allegro lokalnie (jedyny sensowny konkurent) to za przedmiot o wartości 1200 zł chcą prowizje 111 zł. Praktycznie 10% albo i więcej jak się kupujący będzie targował. No trzeba mieć bałagan na strychu żeby za używane rzeczy brać jakie prowizje!
olx to taka sama patologia jak allegro kilka lat temu
i jak ktos pamieta tamto allegro, to olx idzie ta sama sciezka
najpier wszystko za darmo (tak tak na poczatku allegro byly w 100% darmowe), potem platne promowanie, potem wchodza limity darmowosci, potem wchodza prowizje, potem roznicuja prowizje w kategoriach, potem jakies rozwiazania udajace ochrone kupujacego, “tansze przesylki” za ktore placi wysylajacy, wreszcie kolejny krok to wlasne platnosci
Akurat OLX Przesyłka to spoko rzecz, wiem z doświadczenia kupującego i sprzedającego z problemami i bez (z problemami również po mojej stronie, bo raz pomyliłem przesyłki i poszły rzeczy do złych ludzi xD)