Win 10 - szukam programu do zarządzania wyjściem dźwięku

Hej, próbowałem sformułować skuteczne wyszukiwanie do DDG czy Google, ale nie znalazłem wyników które dałyby mi pożądane wyniki - więc może ktoś z was będzie wiedział jak osiągnąć taki efekt.

Chciałbym sobie móc ustawić MS Teamsy, Skypa, czy inne slacki czy calle na lewą słuchawkę, a w tym samym czasie móc na prawej puścić jakieś inne źródło dźwięku…

Znam i używam Eartrumpet - pomocne przy określaniu głośności poszczególnych apek, ale nie mogę ustawić w niej żeby któreś ze źródeł było tylko na konkretnej słuchawce.

A jak w windzie wejdziesz w natywny panel głośności, gdzie masz sterowanie głośnością poszczególnych aplikacji, to tam chyba też można ustawić przesunięcie prawo-lewo - czy to nie wystarczy?

Mikser dźwięku to się nazywa :stuck_out_tongue: (DDG mi podpowiedziało :P)

nie wiem który, ale w żadnym nie widzę opcji balansu prawo lewo

Dobra, już znalazłem
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-other_settings/audio-balance-on-per-app-basis/1a5b957b-8a6a-4b52-844b-2a0ea9673282
I nie mam dla ciebie dobrych wiadomości.

right, dlatego szukam zewnętrznej apki do tego :wink:

Jest workaround, znaleziony na forum tomsguide:

what your asking requires either a usb mixer with a seperate dac ( i use an mg10xu with a sound blaster x-fi sound card for movies and what not while gaming so i have control ), a dac for everything non skype and the usb mixer for skype , and you can do exactly that , left channel skype , right channel music ect , otherwise , i dont think it is possible to seperate audio to individual channels on one audio device ( onboard audio for example)

Gościu opisuje setup krok po kroku w kontekście nadawania dźwięków na wyjście audio. Aplikacja której używa ma opcje łączenia wielu źródeł i wyboru gdzie mają być wysłane. IMO jesteś w stanie zrobić to o czym mówisz.

1 polubienie

Dzięki, spróbuję