Doradzi ktoś może jaką kamerkę kupić do home office? Wodeoczaty w firmie stają się codziennością i chciałbym coś zamontować na monitor. Fajnie by było żeby nie kosztowała nie wiadomo ile. Szczerze mówiąc jestem lekko podłamany stosunkiem cena/jakość przeglądając internet.
A zwłaszcza ostatnio, bo ceny sprzed lutego szybko nie wrócą. @Voland pisał, że używa Brio i to też kaszana. Ja już się pogodziłem z tym, że się z telefonu webexuję.
Zrobię taką mini autopromocję, bo czemu nie. Serio w stosunku cena/jakość to zapraszam po jedną z tych dwóch.
I tak, ceny pre-covidowe nie wrócą, a może być drożej , jak szkoły znów wejdą w zdalne nauczanie.
Poleciłbym klasycznie Logitecha c920 ale przez covid cena skoczyła jak głupia. Choooociaż ostatnio kupiliśmy bodajże w Euro Rtv Agd za ~ 300 pln 25 sztuk
Myślałem o tym ale chyba będę musiał przeboleć ten hajs bo o ile z telefonu wszystko super, to moja kobieta by mnie zabiła za estetykę rozwiązania. Telefon też trzeba jakoś nad tym monitorem zamontować a holder pewnie nie będzie kosztował mniej jak 100zł więc niewielka różnica w stosunku do kamery za powiedzmy 150 zł.
Tu nie chodzi w sumie o cenę, tylko o jakość: za 300-500 zł dostaję plastikową obudowę z matrycą z 2000 roku i soczewkami z plastiku - tu mnie boli.
EDIT: przedwczesna radość - wszystkie mają być dostępne w grudniu. Z drugiej strony ni chu ja mi się nie spieszy a dla zasady nie zapłacę 300 zł za coś co jest warte 25 ojro.
Chwilę bym jeszcze poczekał. I widząc różne recenzje na YT odpuściłbym 720p czy 1080p, raczej celowałbym w 2k bo ten przeskok bardzo widać. Może nawet w 4K.
Ja to w ogóle czaję się na kamerę, która wspiera Windows Hello, żeby nie musieć wpisywać hasła/PINu lub otwierać laptopa, żeby użyć czytnika linii papilarnych.