Tak. Widziałem lata temu. O ile pamiętam, kawał dobrego kina. Tam punktem wyjścia jest kwestia wycofania się Francji z Algierii i to ono stanowi zapalnik dla całej akcji.
Jeśli już jesteśmy przy Szakalu, to polecam serial “Carlos” z Edgarem Ramirezem.
W ogóle to skoro już mam Cię w sheridanowych szponach, to chciałbym tylko zwrócić uwagę, że on też robił kiedyś filmy.
Hell or High Water lubie bardzo bardzo. Niesamowity klimat ma ten film.
Wind River jest poprawny
Sicario to taka typowa napierdalanka amerykańsko-meksykańska. Mnie nigdy nie porwał, ale koledzy kochają.
I jak przystało na sheridanouniverse przewijają się tam Ci sami aktorzy, co w jego serialach
Gooood shit! Tak samo jak STALKER2 … podobno pełen błędów i niedorobiony jak CP2077 na premierę. Gram od kilku dni, mam zrobione 40h i spotkałem 2 błędy z czego jedne to pierdoła a drugi wymagał już load z save aby kontynuować. Też very goooood shit!
Stalkera kocham ale poczekam bo u mnie kilka razy wyszedł do desktopu, to akurat luzik ale na moim 4090 ma co jakiś czas przycinki i to jest totalnie irytujące. poczekam az wyjdzie patch do patacha i se w płynnych 100fps+ zagram
To jak się już uaktywniłem chwilowo, to polecę:
Kneecap - dla tych którzy lubią HH, mocny bas, irlandzko-brytyjskie poczucie humoru albo po prostu jebnięte historie które poprawiają nastrój. W piątek wchodzi do kin i to jest naprawdę przyjemnie spędzone 1,5h.
Poszedłem totalnie nieświadomy na co idę i to był strzał w dychę. Nie czytać, nie oglądać trailerów - wbijać na seans a potem brać ile dają z tej energii. Czad.
No te seriale są straszne, bo człowiek ma świadomość jakie to jest gunwo, ale nie może oderwać wzroku
Mi to się TK głównie podoba za to, jaki ma do siebie dystans.
A to co oni zrobili w przedostatnim odcinku drugiego sezonu to w ogóle palce lizać.
Ogólnie to ludzie strasznie narzekają na S2, bo łeeee absurdalny i niespójny i łeeeeee kręcą w Atlancie a nie Tulsie, ale mnie to jakoś przesadnie nie boli. Biorę co mi zostanie podane z wdzięcznością i przegryzam dwusetnego nachosa.
A poza tym jest tam Dom. Dom jest jak sriracha. Sprawia, że prawie wszystko jest z nim lepsze. Nawet Entourage
Dim to siła. Dom to ciepło. Dom to miłość.