Ja również chętnie wezmę w tym udział:)
Czym jest Secret Santa XD
Forma podstawówkowych mikołajek przez Internet. To znaczy, podajesz swoje dane i ewnetualnie opisujesz co Cię kręci, albo jakie masz preferencje dottyczące prezentu i trafiasz do puli. Potem organizacja robi losowanko i Ty dostajesz dane osoby i własnie taki opis i kupujesz jej prezent, a ktoś kto wylosował Ciebie kupuje/robi prezent Tobie.
Tak po krótce, ale chyba dość jasno.
EDIT: no i ważne nie wiesz od kogo dostaniesz prezent i osoba, która dostanie od Ciebie również tego nie wie, dlatego właśnie “secret”.
Podoba mi się ten pomysł. Chętnie wezmę udział. Jeśli chodzi o kwotę to ja bym głosował za maksymalną wartością 50zł. Naprawdę nie ma co przekraczać tej kwoty.
Kiedyś w pracy zrobiliśmy sobie Mikołajki związane z inicjałami. Krótko mówiąc jak się kogoś wylosowało było trzeba kupić mu prezent o nazwie zaczynającej się na litery inicjałów. No i na przykład ja, Michał Borkowski dostałem… Miskę Buraków. Nie mówię, że mamy tu wprowadzić taką zasadę ale tak mi się to po prostu przypomniało to sobie napisałem.
Zawsze lubiłem te formę robienia sobie prezentów I’m in
Ja myśle ze tez mogę dołączyć o ile będzie zagranica. Myśle ze kwota to i tak będzie mniej więcej 50zl bo w Szwecji adekwatne by było pewnie z 200SEK. Ale zapisuje się, paczki nie są takie drogie
I jaki koniec końców jest pomysł? Czy czekamy jeszcze kilka dni aż się jeszcze niezdecydowani zadeklarują?
Ja się deklaruję. Brałem udział w wykopoczcie i dobrze wspominam
Chociaż z czasem u mnie różnie, to mogę też spróbować jakoś pomóc w organizacji
Jesteśmy, a w głównej mierze @p_m jest, w trakcie przygotowywania wszystkiego pod Secret Santa. Nie długo pojawi się wątek z zasadami oraz możliwością zapisania się.
Count me in!
Bardzo bym tylko prosił, żeby do danych adresowych miały dostęp wyłącznie osoby biorące udział w zabawie.
Jakby się potem komuś do domu włamali (przypadkowo - oczywiście nie sugeruje, ze ktoś z nas by to zrobił), to ja nie chce być ciągany po konsulach/komendach, bo „wie pan, panie władzo, 500 obcych osób miało mój adres”.
Do danych osobowych i adresu dostęp będą mieli tylko organizatorzy oraz osoba, która Cię wylosuje.
Gdzie regulamin ochrony danych osobowych oraz przestrzeganie RODO?!
TO JEST SKANDAL
RODO nakłada obowiązki na firmy, a nie na osoby fizyczne
Jeden prosty trik jak zamknąć frajerowi usta ¯_(ツ)_/¯
Okej, dzięki wszystkim za opinie i komentarze. Ten wątek zamykam. Już wkrótce powstanie oficjalny wątek z zapisami na tegoroczne Secret Santa.