Czy ktoś może korzystał z jakiegoś serwisu, z którego można się dowiedzieć czy pochodzi się od królowej angielskiej, a może od włoskiego znawcy win? Generalnie chodzi mi o serwisy w stylu https://24genetics.pl/test-dna-pochodzenie/?gclid=Cj0KCQjwhqaVBhCxARIsAHK1tiPl2BynDbW0EkXUbgz4pLzD2LXrT21BKBTFkjS9jWAbeAvaJnXH5g8aAjY5EALw_wcB ale fajnie jakby to było coś sprawdzonego
Czy za zgodę na przekazanie dna do policyjnej bazy danych jest zniżka?
Dane przedstawione w tym raporcie są przybliżeniami statystycznymi i w żadnym momencie nie pokazują dokładnych danych, chociaż dzięki naszemu testowi ponad 700 000 markerów genetycznych możemy osiągnąć wysoki poziom szczegółowości.
Takie testy raczej nigdy nie potwierdzą przynależności do rodziny królewskiej, czy jakiejkolwiek innej konkretnej rodziny. Bardziej określą, że np. Jesteś w 1/32 inuitką
To był żart Raczej chciałabym się przekonać czy jestem częściowo Szkotką i Ukrainką jak wynika z opowieści rodzinnych, czy jednak głównie Polką A może jeszcze kimś innym.
Zgadzam się tu z Marcinem. Odradzam takie zabawy. I to nawet nie chodzi o to, ze zakładam, że Ty lub ktoś z Twojej rodziny może kogoś zamordować xD
Ale dochodzą takie rzeczy jak na przykład zwiększone koszty opieki medycznej/podatki dla osób z „genetycznymi predyspozycjami” do ciężkich chorób.
Albo konfa dojdzie do władzy i będą wydalać z kraju niewystarczająco „polskie” osoby xD
Świat stoi na głowie, a rządy dążą do daleko posuniętej inwigilacji. To, co dziś może wydawać się absurdem, za dwadzieścia lat już takie śmieszne może nie być.
Ja bym odpuścił i poświecił czas na research drzewa genealogicznego. Możesz mieć z tego więcej funu i satysfakcji, niż pomazanie się po policzku i przeczytanie tabelki w internecie, a będziesz troszkę bezpieczniejsza.
To ma swoje dobre i złe strony jak wszystko. Można wykryć wcześniej jakiś choroby i zacząć się leczyć przedłużając sobie życie. Można się dowiedzieć że jest się dzieckiem sąsiada i rozwalić rodzinę. W skrajnym przypadku można poznać przybliżoną datę swojej śmierci. To tylko narzędzie. Ważne jak go użyjesz.
Jeśli firma nie gwarantuje prywatności twojego dna to nie powinieneś jej wybierać.