Przenośne komputerki

Wychodzi na to, że może to być jednak całkiem fajna opcja, jeśli ktoś chce coś innego niż Steam Deck a podobnie przenośnego.

1 polubienie

A tymczasem (do 13 lipca) promocja na steam decki
10% na podstawową, 15% na 256GB i 20% na 512

2 polubienia

Jeśli ktoś się zastanawiał nad GDP i uważał, że ma za mało mocy by być używanym stacjonarnie :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Kolejny na scenie. Podoba mi sie, ze coraz wiekszy wybor jest.

1 polubienie

digging-thank-you

Co teraz z tych przenośnych konsolek jest warte rozważania? Trójca najgłośniejsza to chyba Steam Deck, Asus ally i Lenovo Go. Coś jeszcze godnego uwagi?

Trochę mnie uwiera to, że od przeprowadzki playstation leży w pudle i jak na razie musi tam zostać więc jedyne na czym zdarza mi się grać to switch. Jak czytam to wychodzi, że Steam deck jest niby najsłabszy z najgorszym ekranem (przynajmniej jeśli chodzi o rozdzielczość) za to z najlepszym czasem pracy na baterii (chyba ważniejsze dla mnie niż FPSy) I z najbardziej konsolowym feelem (brzez przeklikiwania się przez Windowsa, żeby odpalić grę).

Zadnych decyzji jeszcze nie podjąłem. Na razie jestem na etapie “a może by tak sobie kupić” więc zbieram opinie od innych.

1 polubienie

Ekhm…

3 polubienia

Świetny wybór
Konsolka MOIM ZDANIEM najbardziej ergonomiczna, o najlepszych możliwościach sterowania i jedyne czego bym chciał, to adaptacyjne triggery

1 polubienie

Grane będzie głównie poza domem więc przenośność i czas na baterii wygrały z wyższą rozdzielczością i fpsami

Co do ergonomii to faktycznie bardzo dobrze się trzyma, jest lżejszy i mniejszy niż się spodziewałem (co zaliczam na plus)