🗳️ Polityka

Popieram!

JKM KRUUUUL

1 polubienie

Premier Donald Tusk zapowiedział w sobotę na konwencji Koalicji Obywatelskiej, że we wtorek (15 października) na posiedzeniu Rady Ministrów przedstawi rządową strategię migracyjną “Odzyskać kontrolę, zapewnić bezpieczeństwo”. Jednym z jej elementów będzie czasowe terytorialne zawieszenie prawa do azylu. Oświadczył, że rząd nie będzie respektować i wdrażać europejskich pomysłów godzących w bezpieczeństwo Polski - takich jak unijny pakt migracyjny.

To mówicie że PiS zły a POKO dobre?

Czym to oni się mieli od PiS różnic? Poza tym że jedni mają Giertycha?

Nie wiem, na przykład nie rozmontowują kluczowych instytucji państwa?
Jarek w swoim szaleństwie już zapowiedział w wywiadzie zamach stanu, jeśli uda mu się wrócić do władzy xDˣᴰ

Spoko spoko, przeciez i jedni i drudzy to jest to samo towarzystwo. Kradna tak samo :slight_smile:

Ale PiS się przynajmniej dzielił :joy:

I tak samo nie spełniają obietnic wg który h większość głosuje.

Minął rok, spełnili 10/100

I to by było na tyle

Dziękuję, dobranoc.

2 polubienia

2 polubienia

Partia Razem w aktualnej kadencji: dwa razy się pokłócili między sobą i się rozpadli.

Eh.

1 polubienie

No to kto jest teraz najlepsza opcja? Po odpada, PiS odpada, razemki same odpadły.

Trzecia droga czy Konfa?

2 polubienia

Wiadomo że Konfa.

Doktor nauk ekonomicznych i ruski szpieg - to nie może być złe :smiley:

BTW, na otarcie łez

3 polubienia

To ja wole glosowac na PiS.

A w takim przypadku zostaje Ci tylko jedna mozliwosc, zeby nie zmarnowac glosu - PSL :slight_smile:

4 polubienia

Jedynie wybrać czy chcesz głosować na Kosiniaka czy na Kamysza.

1 polubienie

Ciul tam, przespałem się z problemem. Razem dalej w serduszku, paniom życzę powodzenia w klubie.
I tak w końcu lewica się spotka z lewicą w koalicji, bo w rozdrobnieniu jest za słaba.

Poza tym nie będę przecież Magdy Biejat hejtować, bo jakże to tak.

A przy okazji, wpisując “Razem osobno” odkryłem to, więc w sumie same plusy :smiley:

2 polubienia

Optymista nawet w kryzysie :slight_smile:

1 polubienie

Chyba masz rację. Jakoś tak odkąd skończyłem 40 lat to mi się percepcja świata zmieniła. Przestałem się tak bardzo przejmować.

I tak nie mam na to wpływu, a co bym nie zrobił to Polacy i tak będą głosować na PO/PiS. Odchył prawicowy jest zjawiskiem globalnym więc być może będę sobie z Czech patrzył jak rozwija się współpraca AfD i Konfederacji. I jak to wszystko jebnie. Ja sobie będę wcinał popcorn i tylko sprawdzał czy inwestycje na czarną godzinę mają się dobrze.

3 polubienia

Na szczęście jest nowa siła na lewicy!

O qrwa… ja juz chyba nie rozumiem polskiej polityki :smiley:

Najpierw PiS nazywany partia prawicowa, ktory byl bardziej lewicowy w swoich pogladach gospodarczych niz lewica, teraz ONR staje sie lewacki… To kto jest prawica? PO?

PO zawsze było centroprawicowe. Tak samo jak PiS.
Tylko PiS jest konserwatywno-socjalny a PO liberalno-wolnorynkowe.

Ale obie partie wywodzą się z trzonu chrześcijańsko-demokratycznego.

1 polubienie

Nie, nie przesadzajmy. Platforma Obywatelska dzisiaj to nie to samo, co kilka lat temu.

Czaskowski wydaje się być bliższy lewicy niż centroprawicy :slight_smile: A mimo to należy do PO.