Cześć, jestem na pare dni z rodziną w Krakowie. Wiem, że jest tu pare osób z Krakowa. Jakie wegańskie knajpy polecacie? Miłe widziana kuchnia azjatycka.
Jeśli lubisz ramen, to akita ramen.
Jak azjatycka, to Molám, ewentualnie należąca do tego samego właściciela Luktung
Będzie dzisiaj testowane
Smakowało
Jakiś faworyt? Byliśmy tydzień temu i mnie najbardziej podeszły skrzydełka, a reszta wskazała kalmary jako definitywny top.
Jedliśmy Gaeng Gari Pla (tajskie curry z polędwicą z dorsza), Satay Ayam (szaszłyk z kurczaka), Pad Kra Pao (tajski stir fly z wołowiny z jajkiem). Wszystko było dobre.
Ale skrzydełka widziałem na innych stolikach i na 100% wjadą następnym razem
Przy tej okazji polecę jeszcze raz Finebite, bo dzięki tej aplikacji zapłaciłem 50% rachunku (nie licząc cocktaili), co robi sporą różnicę jednak
Hi, use code LCNI08PL to get 11 PLN and book restaurants with Finebite to save 50% off your order!
To ja jeszcze polecę wczorajsze odkrycie (które podsunął mi Instagram).
Miejsce tylko z koktajlami; każdy kosztuje 25 zł, więc chyba przyzwoita cena. Bardzo smaczne.
https://maps.app.goo.gl/4eD6z2WhQFHoyGYE6
Kompletnie ukryte, trzeba zrobić rezerwację, ale siedzenie na dachu z widokiem na Wisłę, super.
cześć! super, że jesteś w krakowie, to naprawde magiczne miasto. jesli chodzi o wege knajpy, to “krowarzywa” to must-visit - mega burgery i hot dogi w 100% roslinne.
dla milosnikow kuchni azjatyckiej polecam “wietnamczyna”, maja swietne pho i inne dania na bazie tofu. jeszcze jest “glonojad” przy placu matejki, gdzie znajdziesz slynne placki i mega sałatki.
nie zapomnij sprawdzic “farinę”, jeśli masz ochotę na pizze na wegańskim serze! dla smakoszy slodkosci, “cupcake corner” oferuje pyszne wegańskie ciastka i ciasta. ah, i “hamsa” jest tez super - to nie tylko wegańska, ale znajdziesz tam swietne opcje wege.
koniecznie sprawdz “vege miasto” - mają bogate menu różnorodnych potraw.
mam nadzieje, że to bd dla was niezapomniany czas i smacznie zjesz!