Ok, wychodzę z kontra 
Od razu zaznaczam, że nie ja jestem głównym użytkownikiem telefonu, jest nim osoba, dla której IMHO telefon jest stworzony - moja żona.
Przesiadka była z iphona 6s, więc już nie pierwszej świeżości telefonu, więc nie powinno dziwić, że od 2 dni słyszę same zachwyty.
Teraz po kolei:
BUDOWA:
Tak jest to plastik, ale nie jest to w żadnym stopniu chamski plastik. Naprawdę wygląda to solidnie, dużo lepiej niż w innych telefonach z tej pułki cenowej, aczkolwiek nie mam z tą pulka tak dużo doczynienia.
EKRAN
Tutaj nie mogę powiedzieć nic złego, dużo lepszy niż się spodziewałem po cenie. Na serio dobry amoled. Kolory oddane świetnie, jasność solidna. Stary 6s żony nie może się zbliżyć jakością.
WYDAJNOŚĆ
Tutaj tak, ja miałem problemy przy dłuższej zabawie, zaczął mylić, aplikacje się przeladowywaly itp. Aaaale, no właśnie, duże ale. To nie jest telefon dla mnie, jestem użytkownikiem, który sięga po górna oulke telefonów, więc jestem przyzwyczajony do otwierania sporej ilości aplikacji i używania ich w tym samym czasie, do szybkiego przełączania się między nimi i do nie myślenia o tym zbytnio.
3a jest telefonem dla mojej żony, ona nie narzeka w ogóle na mulenie. Wręcz była zdziwiona jak o tym powiedziałem. Dla niej telefon jest oknem na Instagrama, do kontaktu ze znajomymi na whatsappie, do posłuchania muzyki i podcastu. Teraz się dodatkowo uczy życ z asystentem. Ale to tyle. Czasem jeszcze dojdzie obróbka zdjęcia w snapseedzie i do takiego właśnie używania telefon jest stworzony.
APARAT
Tak jak już wiele mądrzejszych i lepiej znających się idę mnie glow powiedziało, aparat jest świetny. Za tą cenę niespotykanie dobry. Tylko minimalnie gorszy od zwykłego pixela 3,ktory chyba wszyscy wiemy jak wymiata. Każdy tryb, każda opcja śmiga. Jakość wideo jest bardzo dobra, a stabilizacja jest mega.
BATERIA
Tutaj mogę tylko odpowiedzieć z perspektywy żony, której telefon wytrzymuje dzień spokojnie. Czyli bez szału żadna stronę.
To chyba tyle, jak pisałem. Jeśli szukacie naprawdę dobrego androida ze środkowej pułki, bierzcie. Jeśli jesteście bardziej intensywnymi użytkownikami szukajcie dalej