Wieloryba już widziałam i zrobił na mnie ogromne wrażenie, a to pierwsze mam w planach.
To nie jest jakiś duzy spoiler ale zasłonie na wszelki wypadek: podoba mi się ze zwrócili uwagę na uzależnienie i wstyd z niego wynikający. Może ten film jakoś wpłynie na niektóre „nieczułe” osoby, które nie rozumieją problemu uzależnienia . Wieeeeem, naiwne
Obejrzałem z tych filmów tylko Top Gun i pierwsze parenascie minut Batmana, ale zrezygnowałem.
Na zachodzie bez zmian pewnie obejrzę. Babylon myslalem, ze się skuszę jak wjechał na Paramount+, ale potem zobaczyłem ile trwa i mi się odechciało
Reszty nie planuje.
Duchy Inisherin są świetne i polecam Ale nie każdemu mogą sie spodobać. Chciałabym żeby Duchy… wygrały główna nagrodę, ale pewnie wszystko wszędzie na raz ja dostanie. Na Babilonie pod koniec juz mnie bolał tyłek Imo TopGun nic specjalnego, po prostu kalka pierwszej części. Ale z mojej strony duza nostalgia Kocham klimat pierwszej części i swietnie sie bawiłam na drugiej. Nagrodę za efekty pewnie dostanie Avatar, ale chciałabym zeby wygrał ja TopGun.
Na zachodzie bez zmian podobno bardzo dobre i niektórzy mówią ze to czarny koń nadchodzących Oskarów. Ja jeszcze nie widziałam.
Edit. Sic, powtarzam się. Sorry, dwa dni studiów od 8 rano do wieczora i głowa wymęczona niech ten weekend juz się skończy, bo chce odpocząć!
Przypomnę tylko nieśmiało, że to Ty poleciłes mi “Uncut gems” czy “Boiling point” a te dwa filmy słabo się wpisują w “hyhy, tylko Top Gun i westerny”. Nas nie oszukasz.
A właśnie… chciałbym powiedzieć, że dawno nie widziałem tak złego Batmana. Bardzo lubię Patinsona (szczególnie Lighthouse) no ale nie uratował tego filmu…
@margarete92 gdybym chciał obejrzeć na próbę jeden nominowany w dowolnej kategorii film (poza na zachodzie… bo i tak obejrzę), to co byś poleciła? Przyjmę wszystko poza scifi.
@piotrek69 Duchy Inisherin! Ale są specyficzne, nie wszystkim sie mogą spodobać. Wiec może coś bardziej lekkiego, Elvisa. Butler dobrze zagrał główną role, występuje też Hanks, muzyka świetna, a reżyser to Luhrmann. Ten sam który nakręcił Moulin Rouge, czy Gatsbego. Jego filmy maja troche taki klimat baśni, przez co mnie osobiście wciągają.
Wieloryb obejrzany.
Przez 99% czasu trwania filmu Darren Aronofsky pięknie dźwigał doskonały scenariusz. Muszę przeczytać ten scenariusz. Chciałbym to zobaczyć w teatrze.