https://x.com/tyromper/status/1706649865504362504?s=46&t=gruzipitwGHtmzBdmkCfGQ
Kontekst?
Kontekst jest taki zeby być miłym dla żony
Choć może być też, że można się nauczyć bycia miłym dla żony za tyle piniondzy
A tu dla Martina co X-a ni ma
taki thread do poczytania, moze komus jakas furtke w glowie otworzy
Ów, ok, jako thread ma to więcej sensu, ale nie mam X to nie widziałem.
Wąsy, możecie polecić jakiś niezniszczalny bidon dla przedszkolaka? Moje dzieciaki załatwiły kolejny i szukam czegoś co przetrwa dłużej niż semestr.
Jak znajdziesz to daj znać… U mnie będzie trzeci.
To jest wątek, w którym bardzo jestem ciekaw co @sivy ma do powiedzenia. Może są jakieś militarne niezniszczalne bidony dla przedszkolaków. Lub może się okazać, że nawet wojskowy sprzęt nie jest w stanie sprostać wymaganiom stawianym przez dzieci.
możesz coś więcej? Chodzi Ci o taki zwykły bidon na wodę? I co się z nim dzieje - przegryzają to zatrzaskowe zamknięcie?
Pytam bo u mnie nie ma tematu bidonów - dzieci mają dystrybutor wody w sali. A młodego nauczyłem pić z takiego normalnego termosu.
Potrzebuję butelkę 2w1. Taką do której mogę wlać zarówno herbatę jak i wodę. Dotychczas korzystaliśmy z bidonów Mepal. Ich plusem było to, że łatwo było je otworzyć i zamknąć. Dodatkowo mogłeś rozkręcić bidon i umyć wszystkie elementy w zmywarce. Ale minusem Mepala jest to, że jak niefortunnie upadnie, to łamią się plastikowe elementy w zakrętce i już go nie skręcisz. W ten sposób dzieciaki załatwiły w ostatnim czasie dwa bidony. Stąd moje poszukiwania czegoś bardziej wytrzymałego.
U mnie na początku bąble używały czegoś podobnego do tego
Potem był normalny, dorosły bidon. A teraz używają butelek filtrujących dafi i nawet same umieją je uzupełnić
wezwany odpowiadam:)
młoda korzysta z 0,5l helikona - tej czerwonej. to jest niezniszczalne (narazie )
edit: młoda używa od września zeszłego roku tego helikona:)
Podejrzewałem, że będzie korzystać z czegoś w tym stylu.
sama kolor wybierała, chciała rozowa ale nie bylo:)
U mnie sprawdza się tritanowy bbox https://allegro.pl/oferta/b-box-butelka-bidon-tritanowy-450ml-blue-slate-9608875162
Guma na dole amortyzuje upadki. Tylko słomkę i przede wszystkim ustnik trzeba regularnie wymieniać
mieliśmy coś takiego jak młoda była jeszcze w żłobie teraz jako przedszkolak z drugiej klasy chce być bardziej dorosła i używać butli takiej jak mamak albo tateł - nawet kajdan (nieśmiertelniki) chciała mieć wiec dostała:)
ciekawe, kiedy o maczetu poprosi:)
jak już będzie w wieku na maczetu to ją po prostu zdobędzie na mieście
Zwłaszcza, że jakieś krakowskie korzenie młoda ma.
Mam, polecam mode: venicci tinum upline, gondola ma otwierany otwór nod głową, więc jak przyjdzie lato, a młody/a jeszcze nie będzie wstawać to zawsze świeże powietrze wpada ja już ze spacerówką chodzę i sprzęt jest znakomity, dobre zawieszenie. Jedynie koła gumowe więc raczej odpada wypad na starówkę z kocimi łbami