Elo elo widzialem ze gdzies tam ktos sie pochwalil ze bedzie ojcem i fajnie by bylo dla takich panow miec maly skrawek ziemi tu na forum. Po pierwsze mozemy sie wspierac w ciezkich chwilach naszego ojcostwa po drugie mozemy sie wymieniac opiniami na temat gadzetow dla dzieciakow itp
Jako ze sam bede ojcem za ciut ponad miesiac to w sumie chetnie bym posluchal rad od bardziej dosiwadczonych. Mysle ze to moze byc fajny temat i moze miec calkiem spory ruch
Ja mam roczne doświadczenie z synkiem a za kilka miesięcy będę expił na modelu córka
To chyba ja byłem spoko pomysł…
Dzieci to serio cud. Dla mnie w każdym razie. Mam dwie córki, jedna wkrótce będzie miała roczek a jej starsza siostra miesiąc później skończy 3 lata.
Pogadamy jak dotrzecie do etapu - nastolatka
Na razie to “cud miod i malina”
no to widze ze nie mam sie czego obawiac…same pozytywne opinie jak narazie
a jak juz jestesmy na yeswas to ktos z was naszpikowal pokoje swoich pociech jakas kosmiczna technologia?
Sam ma córeczkę, która w poniedziałek skończy 8 lat. Nie lubię udzielać rad, ale jedną udzielę. Nie słuchajcie nikogo w kwestii wychowywania, żadnych cioci, babci, kolegów jako rodzice sami będziecie wiedzieć co dobre dla waszych maluchów bo obserwujecie je 24 na dobę. Oczywiście przed narodzinami oraz w trakcie wychowywania uzupełniam wiedzę głównie z książek i publikacji. Dla ojców córek polecam jedna:
Ja mam 7-miesięcznego brzdąca i muszę powiedzieć, że to jest najwspanialsza istotka, która się pojawiła i która po prostu skruszyła mi serce Nie wyobrażałem sobie tego dokąd go nie zobaczyłem w trakcie porodu. Pamiętam chwilę kiedy przekręcał głowę wychodząc z kanału rodnego jak w zwolnionym tępie bo wtedy zobaczyłem jego buśkę po raz pierwszy i już chwyciło za serce
Moja rada do dziecka i do życia jest jedna. Podchodzić do wszystkiego z uśmiechem. Naprawdę. Dziecko samo teraz bardzo dużo się śmieje i prawda jest taka, że banana ma cały czas na twarzy jak widzi tylko mnie czy żonę.
Ahh I kolejna rada ode mnie to nie czytać nic tylko słuchać ciała serio… jest coś takiego. Brzmi jak ręce które leczą, ale tak jest. Oczywiście na początku ciężko jest załapać o co chodzi, ale przy karmieniu na żądanie chodzi na początku o jedno - bliskość, jedzenie i ewentualnie mokrą pieluchę (chyba, że kolka), a potem to już komunikacja jest mega rozwinięta
Akcja z dzisiaj, która powoduje, że chciałoby się ciągle spędzać czas… dziecko ma na ogół 1 max 2 pobudki w nocy. Jak jest słaba noc z dwiema to około 2-3 oraz potem ok 5. Jak jest dobra noc to tylko ok 5-6… wtedy też bierzemy brzdąca do łóżka i tu różnie bywa - jak jest śpiący to idzie zaraz spać i się przytula, a jak nie to chce mu się brykać. Ja pracowałem do 3 AM, więc byłem zombie, a tu najpierw mnie budzi oddech i wilgotny pyszczek, a potem głośne bobasińskie EEEEEEJJJJ i banan w odległości 2cm od głowy… takie chwile chwytają za serce także tym przydługim wpisem życzę wszystkiego najlepszego i niezapomnianych chwil
Ja mam synka lvl 2 i córkę 5miesiecy. Dzieci mam najwspanialsze na świecie, ale ze względu na ambitne wychowywanie dzieci z jak najmniejszym kontaktem z ekranem bardzo ogranicza mi to konsumowanie treści typu seriale, gry itp. Coś a coś. Ale jeszcze 3 lata i zejdzie embargo od żony na granie z synem.
Panowie niedługo dołącze do waszego grona syn ma mi sie urodzić pod koniec lipca
gratulacje…ja tez pod koniec lipca sie spodziewam
kurde kto by pomyslal ze tak sie temat bujnie
jak widac wasy tez ludzie
Mam córkę 3lata. No jest wesoło:)
To na kiedy macie termin ?
Syn lvl 7. Z trudem, ale jest.
Nie wdał się we mnie - w jego wieku płynnie czytałem, liczyłem, na rowerze jeździ zanim skończył 5 lat (bez kółek bocznych, ja o wiele później). Ekstrawertyk - rozrabiaka…
Ale mój. Nasz.
Edit: filmik
A i jeszcze jedno: Utwórzcie od razu dla dziecka “normalnego” maila - imię.nazwisko@gmail.com - będzie bez spamu.
Wysyłajcie na niego zdjęcia, przemyślenia, osiągnięcia, filmiki… a na 18-stkę hasło do konta i korekta daty urodzenia.
mega pomysl z tym mailem
Zrób to od razu. Tylko nie wrzucaj relacji z nadchodzącego porodu (wystarczy wzrost, waga, godzina), ani tym bardziej z poczęcia
czekam na narodziny wtedy bedzie pewne imie dzieki za pomysl
ja kiedys cos podobnego podarowalem zonie z okazji slubu
dostala maila imie@nazwisko.pl
Ostatnio wsparłem to:
https://wspieram.to/rpgdladzieci
Jest nas 3 rodzin, w sumie z 5 dzieci (mój najstarszy) i od czasu do czasu planuję im robić sesje w Świecie Baśni. Jako, że już są zintegrowani, to chcę im pokazać korzyści ze współpracy i trochę mocy wyobraźni…
Zbiórka trwa tylko do północy!
Jeśli się zdecydujecie, to przejżyjcie też sekcje dodatków: wybrać trzeba wysyłkę, ewentualnie inne dodatki (monety szczęścia i/lub kostki, dodatkowe karty…)
Dostawa dopiero w listopadzie, będzie na sesję mikołajkową…
w sumie oczywiste, ale nie pomyślałem o tym wcześniej. Dzięki za hint. W sumie… to pewnego rodzaju fajny pamiętnik
Fajna idea ale mój syn to świeży lvl1, a córka w drodze dopiero
Jakbym miał teraz zacząć kolekcjonować to by mnie zamknęli w psychiatryku ze zdiagnozowanym zbieractwem