Co myślicie o tym? Ktoś korzysta? Pytam, bo w internecie tak skrajne opinie, ze wolę was zapytać.
Mam dostęp do GFN. Pograłem trochę w Life is Strange, Firewatcha, nawet kilka gierek w Black Ops4 i w sumie było całkiem ok. Czasem pojawiła się pikseloza, czas wyrzuciło grę. Jest to w sumie jakaś alternatywa.
No właśnie, chcę to kupić jako gadżet do grania i przy okazji filmy, bo nie mam ochoty ładować pieniędzy w komputer do grania, wiec czuje, ze to mogłoby być wyjście. Czy tam są jakieś limity do grania?
Nie ma. Oczywiście gry w które chcesz zagrać musisz mieć kupione a obsługiwanych przez GFN platformach (Bnet, Steam, Uplay, Origin niby nie ale takiego Apexa da się podobno odpalić, plus wewnętrzny sklep Nvidii) Polecam Ci kupno za 20/30 pln dostępu do bety i przetestowania jak będzie to działało w twojej sieci.
Ooo, da się kupić dostęp do bety? Tego się nie spodziewałem, wysłałem maila, by się zapisać. Zaraz poszukam dostępu do bety i zobaczę.
https://www.kinguin.net/pl/category/45043/geforce-now-closed-beta-eu-na-key/
Sam się przez chwilę wahałem ale koniec końców zostałem wylosowany do bety.
Korzystam czasem z GeForce Now, do gier takich jak Counter-Strike, w których trzeba szybko reagować się nie nadaje chyba że masz super szybki Internet, bo są zbyt duże opóźnienia, ale w pozostałe gry spokojnie da się pograć, czasem pojawia się obniżenie jakości grafiki, pixeloza, ale tylko chwilowo. Wszystko zależy od twojego łącza.
To jeszcze dodatkowe pytanie. Czy trzeba posiadać kartę graficzna nvidia? Jeśli nie mam shielda.
Nie musisz mieć karty Nvidii.
Dziękuję za podpowiedź i odpowiedź. Kupiłem na Kinguin i wieczorem zobaczę jak to wygląda. może uda się coś ograć.
Kurcze gdybym szybciej wpadł to nie musiałbyś kupować tylko użyczyłbym ci konto na chwile
Co zrobić okazuje się, ze mam słaby internet… 100 Mb/s to jednak za mało, cały czas tracę dane, albo w czymś innym tkwi problem.
A to dziwne u mnie przy 30/40Mb/s było w porządku tak raz na 10 minut były spadki tylko
Prędkość jest jak najbardziej ok, a problemem pewnie jest stabilność połączenia. Działasz na wifi? Spróbuj po kablu jak masz taką możliwość.
Próbowałem na kablu, było lepiej, ale wciąż wyskakiwał błąd o gubieniu pakietów. Mam router 2.4 GHz, internet moico ( jeśli coś to komuś mówi ) może problemem jest laptop. Jakaś aktualizacja karty sieciowej?
Może samo połączenie z internetem masz niestabilne. Pinguj jakiś adres przez dłuższy czas, zobacz czy pakietów nie gubisz i czy latency nie skacze do wysokich wartości.
Zrobiłem test na speedtest.net i ping mam 4. Pobieranie 78.51 - wyglada jakby było ok, ale muszę przyznać, ze np zdarza się, ze hbo go dlugo ładuje i czasami na chwile przerwie film, by zaraz wrócić.
Koniec wersji beta i GeForce Now staje się dostępny dla wszystkich.
Można grać na PC, Mac, Nvidia Shield TV oraz tabletach i smartfonach na Androidzie. W tym roku ma też się pojawić na Chromebookach.
Czyli jednak obawiają się xCloud.