ta guma źle znosi mycie w zmywarce, w korpo-kuchni mamy takie i na niektórych guma zeszła prawie w całości
ale tak poza tym są spoko
Wszystkie noże źle znoszą zmywarkę.
Wiem, wiem, dlatego ja swoje myję od razu po użyciu pod bieżącą wodą i wycieram do sucha oraz odkładam…
Tak tylko mówię, że ta guma niestety nie należy do idealnych, chociaż same noże jak za taką cenę, to naprawdę spoko deal
IKEA nie zaleca ich mycia w zmywarce, napisali, że tylko mycie ręczne
Też trzeba pamiętać że korpo-kuchnie potrafią zniszczyć absolutnie wszystko. Te zmywarki potrafią chodzić i myć pięć razy dziennie, najczęściej ustawiane na najkrótszy program (czyli najwyższa temperatura), na podstawowych kapsułkach do zmywarki które nie są zbyt delikatne
odkopuję dziś stare tematy, wylosował mi się ten
czy nadal jest super i nadal się trzyma?
jeśli tak, to czy pamiętasz, jaka to była taśma?
jest super i się trzyma. Taśma z tego co pamiętam to jakaś Tesa ultra strong.
Ale zamówiłem u człowieka 2 listwę i potem już nie było tak wesoło. Musiałem rzeźbić, żeby się trzymała.
A teraz remont kuchni i będę raczej noże chował do dedykowanej szyflady
z braku miejsca, czy jaki powód?
ja akurat w szufladzie nie mam miejsca na noże, a z magnetycznych rozwiązań rozważam jeszcze stojaki tego typu
ale coś mi się wydaje, że listwa będzie najlepsza, tylko też nie powiercę w kuchni, muszę przykleić…
robie sobie dużo szuflad, żeby jak najwięcej schować. Żeby był pusty blat (oczywiście nie będzie pusty ale “jak najbardziej pusty”).
To nadal nie przeszkadza, żeby noże wisiały. Ale wiesz - projektujemy i to była nasza wspólna decyzja Muszę z czegoś odpuścić, żeby wprowadzić moje rozwiązania
ale obiektywnie - wiszące noże wyglądają OK jak jest ich dosłownie kilka. Jak się tego za dużo wiesza to się robi paskudny bałagan
To jest jedna z tych decyzji która nie była moja, ale obecnie nie wyobrażam sobie mieć inaczej. Pusty blat to najlepsze co można mieć w kuchni. Gdybym miał coś zmieniać w mojej obecnej to zabudowałbym jeszcze tę wnękę w której stoi Sodastream, czajnik, stojak na ręczniki i filtr z wodą. Tak żeby mieć absolutne NIC w zasięgu wzroku.
Oszczędza to TYLE sprzątania w kuchni, że szok i niedowierzanie.
Tak więc kudos.
taki jest plan. W narożniku, pod oknem będzie czajnik elektro + filtr + toster, z jednego krańca blatu Thermomix i to wszystko. Chlebak nawet chowam do szafki a finalnie wychodzi mi 5,5mb blatu (minus płyta i zlew) więc mam nadzieje, że wreszcie będzie miejsca roboczego!
juz prawie chciałem powiedzieć, że może wystarczyłoby zredukować ilość noży, ale kogo ja chciałem oszukać…