🖥 Mój setup

Poleasingowe miniPC (ja mam HP G3) + dysk

1 polubienie

albo na malinie tylko transkodowanie trzeba wyłączyć żeby jej nie zabiło:)

Na razie nijak, dopiero zaczęła. Zastanawia się jak się wypromować. Reklamy na FB są drogie, te z Instagrama przyniosły trochę ruchu, ale nic z tego nie wynikło.

1 polubienie

Najtaniej zainstalować plex serwer na czymkolwiek masz i pamiętać żeby toto włączyć jak chcesz oglądać.

Ja tak przez jakiś czas miałem na laptopie.

1 polubienie

No mam na laptopie właśnie plex server ale mnie wkurza ze musze latać to włączać

A zeby cały czas chodziło to za dużo prądu

Chyba że jest spsoobo żebym z salonu z tv pobudza tego laptopa :slight_smile:

Mini PC na n100 weźmie ci kilka watów mocy bez obciążenia. To już drożej lodowke trzymać włączoną, a raczej jej nie wyłączasz z prądu co chwilę?

1 polubienie

Jak masz port USB w routerze to możesz tam wpiąć pendrive / dysk i zmapowac jako sieciowy albo SMB. I do ogladanja używać Kodi czy VLC. Plex to czasem przerost formy nad treścią.

W przeciwnym razie - to co polecają chłopaki powyżej.

Mówiłem o moim laptopie.

Mini pc.na pewno weźmie dużo mniej pc niż on, więc to chyba najlepsze rozwiązanie.

Chyba że mogę wybudzać laptopa po lanie z salonu jakoś? :grin:

Sprawdź czy laptop ma Wake on LAN w BIOS

To to? Pacjent to lenovo ideapad l340

to nie to, ma sie nazywać wakeup on LAN, albo magic packet ale raczej ta pierwsza nazwa

1 polubienie

image

Tak jak sivy powiedział, to nie to - PXE pozwala ci odpalić system z obrazu po sieci, nawet bez włożonego dysku

2 polubienia

i wykorzystywane jest w deployu nowo zakupionych sprzętów coby nowego windowsa postawić z softem przygotowanym do pracy:)

1 polubienie

Planujesz zakup? :wink:

1 polubienie

Właśnie zobaczyłem cenę i

2 polubienia

ja jebie chyba ich pogięło z kwota albo im się przecinek zapomniał, ale i tak to badziew za który nawet 10 PLN bym chyba nie dal
tak jak logitecha jak chorusa do oculusa sprzedawał i im się jebło że 100 usd kcieli i przeliczyli to do PLN 1:1 wiec kupiłem za 100 PLN z wysyłką jeszcze:)

3 polubienia

Czego się spodziewasz po firmie, która planuje sprzedaż myszki w modelu subskrypcyjnym. :smiley:

Nilay w trakcie tego wywiadu miał kilkukrotnie wielkiego mindfucka jak słuchał nowej CEO od Logi. Słychać to było nawet w wersji audio podcastu. :smiley:

1 polubienie