… zrobiłem dziś logowanie przez Instagram. Nie wiem czy ktoś tego użyje, ale zrobiłem…
Nie sadze, ale moze ktos kiedys sie zdarzy
Zrobiłem ponieważ się dało. Jestem George Mallorym XXI wieku.
Czekam na Sign in with Apple
Jak tylko będzie udostępnione, to dodaję! Niczego nie pragnę bardziej niż ułatwiać zarejestrowanie się na forum
Ja od logowania przez serwis trochę się wstrzymuję - wolę mailem.
Jak fb napisze, że mam bana na 3 dni bo tak, to mam bana i na forum na te 3 dni…
Więc ja się dziś próbowałem zarejestrować przez sociale i nie działa. Najpierw przez TT, kazało mi wpisać mail a nie było pola do wpisyania mailu, próbowałem potem przez zwykły mail to wszystkie dane świeciły na zielono, że poprawnie wpisane a nie chciało zaskoczyć .Tak tylko wspominam, że warto sprawdzić, no chyba że to moja ułomność umysłowa
Bardzo to dziwne, sprawdzę w wolniejszej chwili, dzięki za informacje
Nie wiem czy to celowe usuwanie facebooka z życia, ale nie widzę już przycisku logowania przez fb. Wylogowało mnie na ipadzie i nie mogę się dostać z powrotem. Reset hasła niestety też nie pomaga, bo mail do mnie nie dochodzi.
Oh, uh, dobrze, napisz do mnie proszę na pawel@yeswas.pl - faktycznie nie ma już logowania przez FB. Ustawię Ci ręcznie! (możesz też DM, ale gdyby coś nie śmigało, to na maila)
Ja ostatnio dosyć intensywnie korzystam z opcji “ukryj mój adres email”, którą Apple wprowadziło chyba 2 lata temu do systemów. I muszę powiedzieć, że działa wyśmienicie. Do większości profili w internecie wygenerowałem sobie już nowe adresy e-mail. Teraz jak gdzieś coś wycieknie to da się to łatwo zidentyfikować i od razu wyciąć.
Kolejna dobra rzecz jest taka, że jak już się gdzieś używa tych adresów to nie działają one poza domeną, w której się rejestrujemy (np Biedronka nie może nam wysłać niż z adresów innych niż biedronka.pl)
Z tymi domenami to chyba można obejść tworząc ten unikalny adres bezpośrednio w ustawieniach. Nie jestem pewien, czy tak jest.
Tak jest. Jak utworzysz ręcznie w ustawieniach iClouda, to przyjmuje wszystko.
Właściwie to muszę to doprecyzować, bo trochę wprowadziłem w błąd.
Hide My Email przyjmuje wszystkie maile zawsze. Nawet jak go założymy „znad klawiatury” będąc na stronie internetowej.
Sign in with Apple przyjmuje tylko z konkretnej domeny.
Po ludzku: wszystkie maile @icloud.com nie robią selekcji, a te @privaterelay.appleid.com tak.
hej wąsy, jeśli ktoś zakładał konto logując się przez twittera, to teraz chyba jest dobry moment, żeby sobie ustawić jeszcze hasło, gdyby twitter nagle przestał działać