Logowanie przez sociale

… zrobiłem dziś logowanie przez Instagram. Nie wiem czy ktoś tego użyje, ale zrobiłem…

6 polubień

Nie sadze, ale moze ktos kiedys sie zdarzy :wink:

Zrobiłem ponieważ się dało. Jestem George Mallorym XXI wieku.

3 polubienia

Czekam na Sign in with Apple :grin::sweat_smile:

7 polubień

Jak tylko będzie udostępnione, to dodaję! Niczego nie pragnę bardziej niż ułatwiać zarejestrowanie się na forum :smiley:

2 polubienia

Ja od logowania przez serwis trochę się wstrzymuję - wolę mailem.
Jak fb napisze, że mam bana na 3 dni bo tak, to mam bana i na forum na te 3 dni…

1 polubienie

Więc ja się dziś próbowałem zarejestrować przez sociale i nie działa. Najpierw przez TT, kazało mi wpisać mail a nie było pola do wpisyania mailu, próbowałem potem przez zwykły mail to wszystkie dane świeciły na zielono, że poprawnie wpisane a nie chciało zaskoczyć :face_with_monocle: .Tak tylko wspominam, że warto sprawdzić, no chyba że to moja ułomność umysłowa :slight_smile:

Bardzo to dziwne, sprawdzę w wolniejszej chwili, dzięki za informacje :slight_smile:

Nie wiem czy to celowe usuwanie facebooka z życia, ale nie widzę już przycisku logowania przez fb. Wylogowało mnie na ipadzie i nie mogę się dostać z powrotem. Reset hasła niestety też nie pomaga, bo mail do mnie nie dochodzi.

Oh, uh, dobrze, napisz do mnie proszę na pawel@yeswas.pl - faktycznie nie ma już logowania przez FB. Ustawię Ci ręcznie! (możesz też DM, ale gdyby coś nie śmigało, to na maila)

2 polubienia

Ja ostatnio dosyć intensywnie korzystam z opcji “ukryj mój adres email”, którą Apple wprowadziło chyba 2 lata temu do systemów. I muszę powiedzieć, że działa wyśmienicie. Do większości profili w internecie wygenerowałem sobie już nowe adresy e-mail. Teraz jak gdzieś coś wycieknie to da się to łatwo zidentyfikować i od razu wyciąć.
Kolejna dobra rzecz jest taka, że jak już się gdzieś używa tych adresów to nie działają one poza domeną, w której się rejestrujemy (np Biedronka nie może nam wysłać niż z adresów innych niż biedronka.pl)

3 polubienia

Z tymi domenami to chyba można obejść tworząc ten unikalny adres bezpośrednio w ustawieniach. Nie jestem pewien, czy tak jest.

Tak jest. Jak utworzysz ręcznie w ustawieniach iClouda, to przyjmuje wszystko.

1 polubienie

Właściwie to muszę to doprecyzować, bo trochę wprowadziłem w błąd.
Hide My Email przyjmuje wszystkie maile zawsze. Nawet jak go założymy „znad klawiatury” będąc na stronie internetowej.

Sign in with Apple przyjmuje tylko z konkretnej domeny.

Po ludzku: wszystkie maile @icloud.com nie robią selekcji, a te @privaterelay.appleid.com tak.

5 polubień

hej wąsy, jeśli ktoś zakładał konto logując się przez twittera, to teraz chyba jest dobry moment, żeby sobie ustawić jeszcze hasło, gdyby twitter nagle przestał działać :wink:

1 polubienie