U mnie ogólnie podcasty to świeży temat. Zacząłem słuchać dopiero pod koniec zeszłego roku i właśnie Wąsacze były pierwszym podcastem, który przesłuchałem. Wpisałem w Google hasło z polskimi podcastami i wyskoczyło. Pawła @pawelorzech i Wojtka @6ghost9 obserwuję na Twitterze już długo i jak wyskoczyło, że to ich podcast to poszli na pierwszy ogień. Potem przesłuchałem wszystko, od pierwszego odcinka, i tak już zostało.
Btw. A kiedyś uważałem, że podcasty to takie siedzenie i gadanie o dupie Marynie i siedmiu zbójach. Byłem w błędzie. ¯_(ツ)_/¯
nie bardzo pamietam ale chyba tak jak @TheBunkier pisze na rozgrywce bylo polecenie zasubskrybowalem kontrolnie i przez dwa trzy odcinki nie moglem sie przekonać, coś mnie w waszych glosach potwornie irytowało ale po nastepnym odcinku stwierdzilem ze zajebisty podcast i jestem cały czas. do forum nie moglem sie jakoś przekonać i zwlekałem dość długo ale jest naprawde fajne tak już pewnie zostane. wlasnie na macu zainstalowalem telegrama zeby sie dzojnac do grupy:)
Jestem pewnie jedną z nielicznych osób, które tak trafiły, ale jestem tu przez …forum. Trafiłem tu z googli, przeczytałem kilka tematów. Spodobało mi się community, sprawdziłem podcast i on również mi podszedł. I tak tu sobie siedzę i słucham, a teraz i zaczynam się udzielać.
Szukałem chyba apki do Podcastów i trafiłem do jakiegoś tematu o sposobie na premium w Overcast przez używanie wersji z Tesflight. Jako rasowemu cebularzowi od razu mi się spodobało
Ja trafiłem z reklamyw dzienniku bałtyckimi ze jest nowe forum dla biegaczy. To jest tu jeszcze jakiś podcast o tym? O czym gadacie na podkaście? Odżywianie w czasie maratonu, testy butów startowych itd?
Sluchalem radia FM w samochodzie, a gdy zaczalem kosic trawe z powodu zanabycia ROD, kupilem smartfon z wbudowanym radiem, i sluchalem radia na sluchawkach. Gdy radio analogowe stracilo racje bytu w Polsce, znalazlem aplikacje do sluchania radia online. Niestety nie wszystkie stacje byly dostepne, a i transfer internetowy to zjadalo. Ale okazalo sie ze niektore audycje radiowe dostepne sa w formie plikow, ktore mozna zaladowac do sluchania offline. Wtedy poszukalem aplikację, ktora to ulatwi, i tak trafilem na PlayerFM, RSSy i na podcasty. Szukalem jakiegos polskiego podcastu o Androidzie (czy wciaz nie ma zadnego?) no i z braku laku wlaczylem YWP. Po pierwszym koszeniu i sluchaniu jak @pawelorzech jaral sie paskami do Apple Watcha wiedzialem ze bede tego sluchac.
Znałem już prowadzących i śledziłem na Twitterze zanim zaczęli nagrywać YesWas. Z racji, że na podcasty trafiłem dość wcześnie bo w 2011-2012 po kupnie iPhone 4 zacząłem śledzić polską tech scenę i słychać pierwszych podcastów. YesWas jak tylko się pojawił od razu zacząłem słuchać od pierwszego odcinka. Chłopaki ciekawie pisali na Twitterze a YesWas przypadł mi do gustu od samego początku.
Już chyba kiedyś o tym pisałem. Gdy polecanki apek podcastowych nie były jeszcze na tyle dobrze wyrobione jak dziś, szczególnie jeśli chodzi o polskie podcasty, zdarzało mi się zaglądać na podstacja.com . Przez jakiś czas Yes Was Podcast wydawał mi się być podcastem dla osób uczących się angielskiego, a że miałem z nim do czynienia na co dzień, natomiast podcasty miały być odskocznią, ignorowałem Yes Was chyba przez rok, zanim ktoś na forum Polygamii uświadomił mi, iż jest to inna tematyka Słucham od lat, nie pamiętam od którego odcinka zacząłem.