iPhone 11 zgubił zasieg

Cześć, wczoraj wydarzyła się dziwna rzecz. Nagle iPhone zgubił zasięg. Po interwencji na bok u operatora odzyskał na godzinę. Potem znów nic. Przejeżdżając koło salonu plusa wszedłem po esim na czas awarii - jak sądziłem. Ale esim się nie chciał aktywować przez godzinę. W końcu się udało wskoczył status aktywna esim. Ale tak jak numer główny zero zasięgu. Wsadziłem
Moja Sim do innego telefonu - działa. Wsadziłem inna Sim do mojego telefonu - nie działa. Wyglada na to, ze wysiadł moduł lub antena GSM.

Czy zanim pojadę do np idream w Gdańsku (lub jak znacie jakieś lepsze miejsce z serwisem od razu na miejscu to dajcie znać) to mogę sam coś sprawdzić?

Cześć! Przepraszam, że masz problemy z Twoim iPhone’em. Przed udaniem się do serwisu, istnieją kilka rzeczy, które możesz sprawdzić samodzielnie, aby wykluczyć potencjalne problemy.

1. Sprawdź ustawienia sieciowe: Upewnij się, że ustawienia sieciowe Twojego iPhone’a są poprawnie skonfigurowane. Przejdź do Ustawienia > Wi-Fi i upewnij się, że opcja Wi-Fi jest włączona. Sprawdź również sekcję Ustawienia > Operator i upewnij się, że wybrany jest prawidłowy operator.
  2. Zresetuj ustawienia sieciowe: Jeśli nadal masz problemy z zasięgiem, spróbuj zresetować ustawienia sieciowe na swoim iPhone’ie. Przejdź do Ustawienia > Ogólne > Resetuj > Zresetuj ustawienia sieciowe. Po restarcie telefonu spróbuj ponownie połączyć się z siecią.
  3. Zaktualizuj oprogramowanie: Sprawdź, czy na Twoim iPhone’ie dostępna jest aktualizacja oprogramowania. Czasami nowe wersje systemu operacyjnego zawierają poprawki dla problemów z zasięgiem lub innymi błędami. Przejdź do Ustawienia > Ogólne > Aktualizacja oprogramowania i zaktualizuj telefon, jeśli jest dostępna nowa wersja.

Jeśli po wykonaniu powyższych kroków problem nadal występuje, najlepiej skontaktować się z autoryzowanym serwisem Apple lub innym profesjonalnym serwisem, takim jak iDream w Gdańsku. Wykwalifikowani technicy będą w stanie dokładniej zbadać problem i zdiagnozować, czy konieczna jest naprawa modułu lub anteny GSM w Twoim iPhone’ie.

Pamiętaj, że samodzielne próby naprawy mogą unieważnić gwarancję urządzenia, więc zawsze warto skonsultować się z profesjonalnym serwisem przed podjęciem jakichkolwiek działań.

4 polubienia

@Krystian aka chat gpt xD

Ciekawostka, przed chwila zasięgi na obu kartach wskoczyły. :man_shrugging:

You’re holding it wrong :grin:

7 polubień

Hehe

4 polubienia

@Piotrek:
Moja dziewczyna supermodelka ma gorączkę.
@Bondzioszek:
To tu masz listę owiec, które możesz wy****ać.

9 polubień