poszukuje aktualnie kamery pod dość dużą przestrzeń ( wstępnie trzy kamery pod około 400 metrów kwadratowych )
Zastanawiam się nad Aqarą pod homekit
Jako drugie szukam elektrycznego zamka do drzwi
może macie jakieś doświadczenia albo coś do polecenia : )
Z zamkami trzeba uważać, bo jeśli kupisz taki sterowalny przez internet to można się do niego włamać i przesterować po swojemu. Wiem, że Gerda stworzyła całkiem fajnie sterowane zamki łączące się przez bluetooth. BT wymaga jednak praktycznie bezpośredniego dostępu, więc jest dużo bezpieczniejsze.
tedee to wynalazek gerdy, następca gerda locka.
pewnie ze wszedzie mozna sie włamać ale nie popadajmy w skrajna paranoje.
w gerdzie jest 2fa który dużo pomaga w bezpieczeństwie, a brak noszenia kluczy do kwadratu jest mega fajnym rozwiązaniem, tak samo możliwość zdalnego otwarcia drzwi.
ja mam z bramka do homekita i zadowolenie 100. pozatym juz nie musisz pamiętać czy zamknąłeś kwadrat czy nie bo zawsze mozesz sprawdzic, ja sie nawet tego problemu pozbyłem bo mam autolocka po 30 sekundach ustawionego
Odkopuje, bo chyba najbliższy temat tego czego szukam, a szukam kamer z nvr najlepiej, 4 kamery poe zewnętrzne, do monitoringu przestrzeni do okola domu. Co możecie polecić? Jakiej jakości powinny być, na jakie firmy patrzeć a na jakie nie. Fajne jeśli będą działać z Google home, HomeKit lub home Assistant