Instalacja Discourse

Ja robię to przez ZenBox w let’s encrypt. Za darmo i super łatwo.

1 polubienie

Lets encrypt. Za free

1 polubienie

Ja mam certyfikat płatny na domenie głównej, potrzebuje go tylko podpiąć pod subdomene, napisałem właśnie do supportu, zobaczymy co dalej .

Najprościej, najszybciej i najtaniej skorzystać z Let’s Encrypt + certbot jeśli pracujesz na VPS.
Proponuję też poszukać na swoim hostingu możliwości “instalacji” Let’s Encrypt gdyż część firm posiada możliwość używania darmowego Let’s Encrypt.

1 polubienie

Mam server ftp na futurehost.pl ~240
Domena na Godaddy $0.99
To podpięte pod Cloudflare (free) żeby mieć darmowy SSL in ochronę DDoS
Nigdy żadnych problemów.
VPS dla Windowsa na Epichost £5.99

1 polubienie

Wracając na sekundę do tematu: VPS kosztował w OVH 13zł brutto. Instalacja (na ten moment) bardzo bezproblemowo poszła. Forum jeszcze nie przenoszę, ale lada moment się to wydarzy. Pewno nikt tego nie zauważy (może, ewentualnie, bo będzie hostowane w WAW, więc niektórym będzie chodzić jeszcze szybciej).

2 polubienia

Trzymamy kciuki.

Już jesteśmy na OVH. Całe 13,50zł miesięcznie za prawie to samo co na DigitalOcean. Nawet uruchomiłem automatyczną opłatę. BDB.

Może kiedyś będzie opcja na to, żeby się dorzucić do serwera, nawet 5zł. Ale to zobaczymy, może, może…

3 polubienia

Jak wyglada przenoszenie, można w jakiś cudowny sposób przenieść całość czy trzeba postawić nowe forum i przerzucić tylko dane?

Stawiasz nowe. Backup starego. Wgrywasz w nowym. Czekasz. Gotowe.

Tak to wygląda według instrukcji. Mi poszło trochę gorzej, ale generalnie nie jest to trudne. Najdłużej się po prostu na to wszystko czeka.

4 polubienia

Hej, czy ktoś z Was spotkał się z problem aktywacji konta admina podczas instalacji Discourse? Niestety nie dociera do mnie wiadomość mailowa umożliwiająca aktywację konta.