BRAK SPOILERÓW
Oglądałem właśnie nowy odcinek gry o tron. HBO GO posiadam, więc stwierdziłem czemu nie. HBO jednak nie chciało żebym go oglądał. Co chwilę Błąd odtwarzania. Co 5 minut musiałem restartować stronę, myślałem, że coś mnie strzeli i skończyłem oglądać na piracie, ze świetną jakością, i brakiem jakichkolwiek zacięć. Powiedzcie mi co oni robią nie tak?
U mnie na smart webOs działa ok ale czasem na iPadzie po mimo podłączonego wifi potrafi wyskoczyć ze nie ma podłączonego internetu ale reset aplikacji pomaga
Ja tam używam HBO GO przez przeglądarkę na Macu i działa. Do używania mobilnego się nie nadaje z prostego powodu - nie da się pobrać video
Na iOS używam apki, na kompie aktualnie Brave’a naprzemiennie z Edge (chrome klatkuje) i jest git.
Ja używam w większe mierze na AppleTV, czasami zdarzają się jakieś podknięcia, ale to bardzo rzadko, ogólnie jest ok.
TL;DR
Nie mam najlepszych doświadczeń z tą aplikacją.
Nowy sezon GoT sprawił, że skusiłem się na instalację tej jakże słabej aplikacji jak się okazało.
Jako, że mój leciwy TV nie jest “smart” w ogóle swego czasu dokupiłem do niego MiBOX 4K. Zainstalowałem Netflix’a, Plex’a no i to nieszczęsne HBO GO.
Ogólnie jak działa to jest OK, ale często aplikacja laguje, interfejs nie działa płynnie, nie mogę na stałe wyłączyć napisów (co mnie irytuje niesamowicie) i za każdym razem jak ogłądałem serial musiałem je wyłączać. Parę razy aplikacja tak się zawiesiła, że trzeba było wyciągnąć wtyczkę gdyż nijak nie szło wyłączyć MiBOX’a.
Ja używam Now TV do GoT i jest jakiś dramat. Ogólnie apka synchronizuje się między telefonem i tabletem, ale już z TV nie. Często jak wracam na TV do poprzedniego ekranu to widzę ciemność i muszę czasem ubijać aplikację na ATV. Jeśli chodzi o jakość aplikacji to nie spotkałem się z niczym, co by działało lepiej niż Netflix.
Ja korzystam z wbudowanej aplikacji w telewizorze LG OLED. Jedyne do czego bym się przyczepił, to do jakości obrazu (jak można nie mieć 4K i HDR w 2019 roku) oraz do mało przyjaznego interfejsu. Sama apka nie laguje, wszystko działa płynnie, ustawienia językowe (audio oraz napisy) zapamiętuje, a problemów z synchronizacją nie stwierdziłem.