To póki co tylko trailer i nie powinno się nimi za bardzo hype’ować, bo zawsze są podkręcone, ale omg ale to dobrze wygląda
Fajny styl, podoba mi się. Graficznie oczywiście bardzo poprawnie, klimatycznie jeśli chodzi wizję przedstawionego miasta też mega. No co powiedzieć… będzie hit i rekordzista przedsprzedaży. Mam nadzieję, że będzie to jednak z tych gier, które nie mają problemów ze… wszystkim na premierę.
A… no i pewnie nie zagram w to tak samo jak we wszystkie części GTA począwszy od 3.
2025 na konsole. W takim razie kiedy będzie na PC?
Patrząc na to, że przy premierze GTA IV różnica między wersją konsolową, a PC to 8 miesięcy, a w przypadku GTA V tak to wyglądało
To na wersję PC GTA VI pewnie trochę będzie trzeba zaczekać
W sumie bardzo dobrze, że to 2025. Wtedy już może uda się wygospodarować więcej czasu na granie
Oh, nie mogę się doczekać. Jestem niestety pewien, że w dzień premiery wszystko będzie przeciążone, więc jakoś tydzień-dwa później będzie można sobie jak król pograć
RDR2 miało rok + miesiąc.
W przypadku GTA V dwuletnie opóźnienie wynikało z premiery konsol XO i PS4.
Możliwe, że teraz będzie podobnie
Mi się zapowiada akurat bardzo intensywny rok/półtora więc liczę, że w nagrodę za przetrwanie pod koniec 2025 wykupię wycieczkę do Vice City
W tym roku grałem ZERO razy na PS5. 2024 zapowiada się tak samo. Jak Rockstar nie da ciała, to 2025 będzie rokiem PS5
Wydaje mi się że AWS z Azure uniesie to. Bardziej bał bym się o 100% utylizacje łącza u ISP
Jest kilka sposobów by zapobiec problemom
Jakie sposoby masz na myśli?
Zrobienie gry offline bez potrzeby użycia łącza do grania w grę single player, to jest moja hipoteza
Mam spore wątpliwości co do tego, że tak się stanie… niestety bezsensowne ubranie gier w mechaniki online (albo ubranie w online nawet bez mechanik) jest obecnie normą.
No ale trzymam kciuki.
- preload
- early access
Jeśli ktoś jeszcze w przeciągu ostatnich 10lat nie kupił i nie ograł GTA5 to jest mega promocja Save 77% on Grand Theft Auto V: Premium Edition on Steam