znaczy bardziej pytanie jeśli coś wydarzy się powyżej 1 roku bo wcześniej można liczyć jeszcze na globalną gwarancje Apple. Pytanie który sklep powyżej 1 roku jeśli coś by sie wydarzyło lepiej wybrać. Czy Cortlnad, X-KOM, Euro czy inny
Jeśli mieszka w Polsce to najlepiej kupić u Apple - to ma największe znaczenie w applowskich statystykach, na podstawie których podejmowane są decyzje o wdrażaniu usług, produktów i sklepów na danym rynku.
A tak ogólnie to ja na przyszłość polecam kupować iPhone’y w miesiącu albo chociaż roku ich premiery. Apple i APRy nie obniżają cen w cyklu, a pozostali sprzedawcy nawet jeśli to robia, to minimalnie, wiec największa wartość dostajemy za swoje pieniądze jak kupujemy wcześnie.
W sensie ze lepiej kupić tonę ziemniaków we wrześniu za 3zl za kilogram, bo w marcu będą za 5, a iPhone będzie za tyle samo, tak? Tylko ile produktów „na półroczny zapas” możesz tak kupić?
Poza tym mam złe wiesci, bo historycznie Apple podnosiło w Polsce ceny mid cycle, jak zlotowka dostawała po dupie. Nie zdziwię się jak ceny niedługo skoczą, bo jeszcze chwila i polski iPhone będzie tańszy, niż w Montanie.
Po drugie wiesz mniej więcej, ile Twój telefon będzie warty, jak wyjdzie nowy model.
Wiec jeśli inflacja nie osiągnie progu afrykańskiego, to dalej bardziej opłaca sie kupić wcześniej.
IMHO najlepiej Cortland lub inny Autoryzowany Reseller. Żaden x-kom czy euro nie wypadają za dobrze w kwestii serwisu. Mojej siostry iPhone mieli przez miesiąc w serwisie a i tak nie naprawiono usterki (gwarancyjny serwis).
Jak są problemy (gwarancyjne) to olewaj sklep i od razu wal do iMada. Albo innego autoryzowanego serwisu. Ale lepiej do iMada.
Ale nie umawiaj się przez support, bo prędzej samsung zacznie działać, niż oni coś załatwią.
Ja bym omijał Media Expert, bo tam pracowałem i to szambo jest. Poza tym ostatnio iSpot coś miał mieć audyt od Apple, bo coś tam podobno średnio się działo. Nie wiem czy już był i czy jest jakiś komunikat.
Ja tam lubię w Cortlandzie zamawiać, ale nie przemawiają za tym jakieś głębsze argumenty.