Gdzie obecnie najlepiej kupić iPhone'a w Polsce?

Cześć Wąsy :smiley:

kumpel dopytuje się w którym miejscu najlepiej kupić iPhone’a w Polsce a troche narobiło się opcji w których można je dostać. Pytanie gdzie najlepiej?

Cortland, iSpot, Apple.pl, X-KOM, iDream, MediaMarkt, EuroRTVAGD, hmm?

z góry dzięki za opinie :raised_hands:

Tam gdzie najtaniej, w dużych sieciach sprzedaży :slight_smile:

1 polubienie

znaczy bardziej pytanie jeśli coś wydarzy się powyżej 1 roku bo wcześniej można liczyć jeszcze na globalną gwarancje Apple. Pytanie który sklep powyżej 1 roku jeśli coś by sie wydarzyło lepiej wybrać. Czy Cortlnad, X-KOM, Euro czy inny

W sumie to nie ma znaczenia, ponieważ każdy sprzedawca ma obowiązek serwisować sprzęt do 2 lat

ogółem tak, ale każdy sklep pewnie ma lepszy lub gorszy serwis z którym współpracuje oraz ogólne podejście do klienta

W RTVEuroAGD, bo najlepszy cashback w ZEN :wink:

Słyszałem dobre opinie o serwisie x-kom

dzięki za opinie :smiley:
poczekam jeszcze, może ktoś ktoś będzie chciał dać też swoją :raised_hands:

niech uzyje karty zen do zakupu, przedluzona gwarancja jest :slight_smile:

2 polubienia

Jeśli mieszka w Polsce to najlepiej kupić u Apple - to ma największe znaczenie w applowskich statystykach, na podstawie których podejmowane są decyzje o wdrażaniu usług, produktów i sklepów na danym rynku.

A tak ogólnie to ja na przyszłość polecam kupować iPhone’y w miesiącu albo chociaż roku ich premiery. Apple i APRy nie obniżają cen w cyklu, a pozostali sprzedawcy nawet jeśli to robia, to minimalnie, wiec największa wartość dostajemy za swoje pieniądze jak kupujemy wcześnie.

5 polubień

No niekoniecznie. Bo jeszcze inflacja :wink:

W sensie ze lepiej kupić tonę ziemniaków we wrześniu za 3zl za kilogram, bo w marcu będą za 5, a iPhone będzie za tyle samo, tak? Tylko ile produktów „na półroczny zapas” możesz tak kupić?

Poza tym mam złe wiesci, bo historycznie Apple podnosiło w Polsce ceny mid cycle, jak zlotowka dostawała po dupie. Nie zdziwię się jak ceny niedługo skoczą, bo jeszcze chwila i polski iPhone będzie tańszy, niż w Montanie.

Po drugie wiesz mniej więcej, ile Twój telefon będzie warty, jak wyjdzie nowy model.
Wiec jeśli inflacja nie osiągnie progu afrykańskiego, to dalej bardziej opłaca sie kupić wcześniej.

1 polubienie

IMHO najlepiej Cortland lub inny Autoryzowany Reseller. Żaden x-kom czy euro nie wypadają za dobrze w kwestii serwisu. Mojej siostry iPhone mieli przez miesiąc w serwisie a i tak nie naprawiono usterki (gwarancyjny serwis).

2 polubienia

Ja tam kupuje u Miłosza z Macgadki.
Ale jak bym kupował na paragon to tylko APR albo ze strony Apple (chyba ze gdzieś byłaby mega promocja).

Jak są problemy (gwarancyjne) to olewaj sklep i od razu wal do iMada. Albo innego autoryzowanego serwisu. Ale lepiej do iMada.
Ale nie umawiaj się przez support, bo prędzej samsung zacznie działać, niż oni coś załatwią.

Jeszcze raz podziękuje za wszystkie uwagi, przekaże wszystko kumplowi :raised_hands: :smiley:

1 polubienie

Ja bym omijał Media Expert, bo tam pracowałem i to szambo jest. Poza tym ostatnio iSpot coś miał mieć audyt od Apple, bo coś tam podobno średnio się działo. Nie wiem czy już był i czy jest jakiś komunikat.

Ja tam lubię w Cortlandzie zamawiać, ale nie przemawiają za tym jakieś głębsze argumenty.

2 polubienia

Zaintrygowałeś mnie media expertem

Żeby się bardzo nie rozpisywać podlinkuję moją wypowiedź na Twitterze, gdzie opisałem dlaczego tak uważam.

3 polubienia

Właśnie przyszedł do mnie sprzęt AGD do domu. Kupowałem w Avansie, ale okazuje się że to marka tej samej firmy co ME :see_no_evil: