W sumie to może być kwestia producenta komputerka i zastosowanego konkretnego systemu chłodzenia- jeśli to jest mały wysokoobrotowy wiatraczek na małym radiatorku, to będzie świszczał nawet w idlu.
Dostałem fajny prezent
BORUIT V3
900lm, światło białe, ultrafiolet, czerwone i czerwono-niebieskie + obudowa fosforencjowa + magnes.
Będę toto używał do dokładnie niczego ale cieszy.
Ale ci to jest, latarka?
Si, głównie latarka ale też światełko ostrzegawcze, lampka UV do kleju czy sprawdzania banknotów
I do sprawdzania czystości w hotelach… choć czasem lepiej nie sprawdzać i żyć w błogiej nieświadomości
Po co sobie to robić? Potem jesteś w hotelu na all inclusive a śpisz na siedząco na plastikowym krzesełku które ukradłeś z basenu bo je mogłeś wyczyścić pod prysznicem domestosem??
Szukałem jakiegoś zgrabnego telefonu w rozsądnych pieniądzach i na androidzie.
Miałem dylemat między pixelem a samsungiem i padło na:
Udało się go złapać poniżej 2,5k, ma sensowny procesor, 256 GB pamięci, a dodatkowo jest akcja promocyjna i gratis rozdają Samsung watch 6 (z którym jak już przyjdzie to nie będę widział co zrobić)
Dorobiłem się w końcu laptoka z jabłkiem
m2 z 16 ramu
Wszystko fajnie, tylko niech mi ktoś podpowie, gdzie do cholery jest klawisz DELETE,
i co będzie najlepsze do zdalnego połączenia z pc który stoi w pracy, a ja np muszę szybko zmienić coś w alokacji w środku nocy.
Dodam że w pracy mogę zainstalować cokolwiek, byle darmowe bądź sam zapłacę. Wiec najlepiej by było za darmo ew za parę śrubek
fn+backspace
Sam przeszedłem ostatnio tą drogę, jeżeli masz VPN to oczywiście Microsoftowy RDP z appstore i wszystko da radę zrobić. Jeżeli nie masz takiego połączenia to jak dalej wskazane
lub inny tego typu program
Pamiętacie TadPoda?
No to przy pomocy kabla Ugreen z końcówką do grania (łamana pod kątem) i magnesu z Ali, przerobiłem go na stację obsługi światełek Hue i centrum puszczania muzyki na wszystkich domowych głośnikach.
A da radę zainstalować na nim Legimi? Bo widzę że cena spoko.
Pewnie, że się da.
Tylko, że Legimi myśli, że jest odpalone na tablecie, więc trzeba sobie sporo poustawiać (zresztą podobnie aplikacja Kindle). Onyx ma specjalne “ustawienia optymalizacyjne”, żeby było bardziej e-inkowo, a mniej tabletowo. Jeszcze z nimi walczę.
Przyszedł GMKtec M5 Pro i graty do niego, więc wreszcie wymieniłem swój pseudo-homelab z Toshiby Portege na takiego minipc
Całkiem przyjemne urządzenie. O dziwo ciche i chłodne - patrząc na wielkość tego wentylatorka od strony RAMu i NVME Po drugiej stronie jest większy z dużym radiatorem, ale nie chciało mi się go tak wybebeszać do zdjęć
będzie pan zadowolony, mam już prawie dwa lata note air 2 plus i był to mój najlepszy zakup ever