Chwalimy się:📲 Świeże zdobycze elektroniczne

Niech mnie ktoś zatrzyma, wpadł iPod Classic 6 generacji 160 GB oraz 7 generacji 160 GB. Kupiłem jeden w stanie ‘nie działa/na części’, finalnie dostałem 2, bo zamawiałem inny niż dostałem, więc sprzedawca na ebay wysłal drugi - tym razem ok (wyszło dobrze, ale już myślałem, że będę w gorzkich się rozpisywał). Jak za 25 EUR to chyba dobry interes ubiłem.

Więc baterie do wymiany, poza tym działają. Baterie już zamówione, obudowa do 7 zamówiona, wymienię hdd na kartę pamięci, a w 6 na razie tylko baterię.

Nie mogę się doczekać dłubania :smiley:

16 polubień

Szanuję w opór! Jakby się tylko to złącze dało zmienić na USB. Pamiętam jak mnie fizycznie bolał dźwięk wkładania i wyjmowania tego złącza do ładowania.

2 polubienia
1 polubienie

ależ można, są nawet gotowe plecki do tego, z BT i USB C plus dokładna instrukcja gdzie polutować, jeśli chcesz tym słać i dane, a nie tylko ładować :wink:

ludzie dodają taptic engine z iphone, usb, BT, baterie po 3000 mAh (standardowo jest 650-850), wymieniają hdd na pamięci flash do 2TB

4 polubienia

haha, doskonałe te przeróbki! niedługo iphone zbudują z tego

2 polubienia

Czy można gdzieś kupić takiego gotowego iPoda? Serio pytam

1 polubienie

tak daleko to chyba nie, ale to, że można włożyć nową baterię i więcej pamięci, oraz dobrać sobie obudowę pod siebie - wielki plus tych urządzeń.

BT bym docenił, ale już kupiłem słuchawki na kablu więc będzie dobre :smiley:

1 polubienie

nie no, tam szyderki było z 5%.
bardzo mi się to podoba, aż sam odpaliłem olx i wyszukuje classica w swojej okolicy :sweat_smile:

1 polubienie

Na tej samej stronie widzę to:

1 polubienie

pewnie na ebay - tylko trzeba omijać chińskie sklepy, bo lecą na najtańszych podzespołach, albo:

poszukać rekomendacji sprzedawców na reddit:
https://www.reddit.com/r/ipod/
https://www.reddit.com/r/IpodClassic/

pierwsze z brzegu:

Ja stwierdziłem, że się pobawię sam w remont ipoda. Da mi to więcej satysfakcji, nawet jak coś spieprzę.

4 polubienia

nie kuś mnie już tymi iPodami

nie po to się pozbywam różnego sprzętu ostatnio, żebvy znowu wpaść w sidła iPodów do remontu, już przez to przechodziłem :stuck_out_tongue:

btw. będziesz wgrywał Rockboxa? Na 7 gen chyba nie ma, ale dla gen z takim dyskiem Rockbox aż się prosi…

4 polubienia

Przez 2 miechy na OLX nic w akceptowalnej cenie do remontu nie znalazłem, więc szukałem na eBay.

Jednego z USA, przesyłka i cło wyszło drugie tyle.

I te dwa z Litwy:

Ja kupiłem tu: Apple iPod Classic 6Th Generation A1238 160Gb For Parts/Spare/Repair/Not Working | eBay

Tego sprzedawcę też obserwowałem:
https://www.ebay.pl/str/supportiveelectronicservice

1 polubienie

Na razie nie planuję. Może kiedyś.

bez sensu - lepiej kupić dedyka za 300 PLN i mieć latwiej prościej przyjemniej. zresztą dużo zewnętrznych switchy jest L3 z funkcjami routera/FW wiec sztuka dla sztuki…

Pisałem, że można. Nie pisałem czy ma to sens :stuck_out_tongue_winking_eye:

Kurczę, dorzucić esima, Spoti i jak dla mnie urządzenie idealne. Nie chce mi się już ładować piosenek na odtwarzacz, jestem na to za stary :joy:

Czyli tak naprawdę pragniesz zwykłego smartfona :smiley:

2 polubienia

Nie właśnie. Chciałbym coś, co ma dostęp do internetu ale bez przeszkadzajek w stylu komunikatów czy telefonu. Idziesz sobie na zewnątrz / siłownię / kanapę i słuchasz muzyki.

1 polubienie

Przecież możesz ustawić telefon tak żeby mieć tylko Spoti i wszystko inne wyłączone/niewidoczne. Nawet ukryte za pinem czy NFC :smiley:

Możesz też mieć osobny telefon bez tych wszystkich aplikacji, tylko z sim i spoti.

Jakiegoś małego ajfona SE kupujesz za grosze, ustawiasz focus mode i masz wszystko to o czym marzyłeś bez kombinacji :smiley:

EDIT na androidzie jest jeszcze łatwiej :smiley:

Ludzie to mają pomysły :smiley:

3 polubienia

£92,5 :slight_smile: