nie wiem, nie mierzyłem, używam piekarnika, jak mam potrzebę, nie hamuję się, nie wyciągam ładowarek z kontaktów.
I tak powinno byc
Powiem wiecej - ja “marnuje” prad liczac projekty w boinc
Czy stanę się od tego lepszym rysowanikiem/grafikiem? Skądże znowu ale czemu nie spróbować
A to dla żony. Chyba, już czwarta klawiatura którą będzie testowała. Wcześniej były mniej lub bardziej chińskie noname’y bo musiała być bezprzewodowa, kolorowa, z normalnymi strzałkami i numpadem
Wlasnie zamienilem MX Master 3 na MX Ergo i stwierdzam, ze masterek to najlepsza mysz, kropka.
w kopalniach przepalilem/zmarnowalem pradu za jakies 2mln pln i Greta moze mi naskoczyc:)
poprosze o recenzje za kilka miesiecy
Jak to w listopadzie bywa, ceny Sonosów znacząco spadają i udaje się wyrwać kilkaset złotych taniej ich produkty. W tym roku postanowiłem sprawdzić Era 300 na które nie potrafiłem się z wielu względów zdecydować w kwietniu po premierze i wybrałem “setki”.
Teraz wiem, że nie do końca dobrze zrobiłem ale też nie potrafię być z tego zakupu w pełni usatysfakcjonowany. Chyba potrzebuję więcej czasu, żeby się oswoić z tym wszystkim, z czym wiąże się powiązanie pary Era 300 jako głośników surround z Arc i Sub.
Po dłuższym poszukiwaniu i poradach @Tadek udało mi się skompletować zestaw, dzięki któremu zyskałem z miliard punktów u żony:
Gramofon: Audio-Technica AT-LPW40WN Orzech (MUSIAŁ być ‘drewniany’)
Głośniki: Argon Audio Forte A5 (NIE MOGŁY BYĆ czarne)
Do tego 3 winyle: Adele 25, Adele 30 i Buble Christmas
Ja era300 uzywam w gabinecie do stereo i muszę powiedzieć, że w małym pomieszczeniu sprawują się bardzo dobrze. Do surround też powinny się fajnie nadać dzięki pełnemu atmosowi.
Gramofon w kolorze prowadzącego wygląda cudownie
Surround i Atmos to kwestie które nie podlegają wątpliwości. Taki zestaw po prostu wymiata.
Jeśli chodzi o odtwarzanie muzyki to tu już zaczynają się schody bo nie każdy zaakceptuje sposób w jaki grają tyły. Dźwięk emitują na zewnątrz, przyciszając wewnętrzny sterownik co przy niekorzystnym ustawieniu nie będzie brzmiało dobrze. Centralny jest oczywiście zablokowany. Płacąc takie pieniądze za głośnik może się to każdemu nie spodobać. Przydało by się więcej kontroli.
Kuxiu X58 Foldable Magnetic Wireless Charging Stand
Chciałem mieć coś wygodnego przy łóżku i kompaktowego na wyjazdy. Chińczyk, ale jakość prima sort. Nawet pokazuje ring od Magsafe. Słuchawki też naładuje.
Jak będzie działać to się okaże, ale produkty mają raczej dobre opinie. Z tyłu jeszcze czeka awaryjnie dodatkowy kabel USB-C, także nawet zasilanie laptopa pociągnie.
Jest kozak do pracy i użytku codziennego
Wjechała najtańsza mysz na BT jaką znalazłem. Na razie podłączona do Windows 11. Za cenę poniżej 60PLN naprawdę dobry zakup.