Chwalimy się:📲 Świeże zdobycze elektroniczne

iPhone 15 Pro x2 dla domostwa.

8 polubień

Jakiś czas temu narzekałem na mojego S23 Ultra więc poszedł na allegro i nie wrócił, a ja wróciłem do iPhone’a 12 z szuflady. To mi udowadnia, że wcale nie potrzebuje lepszego telefonu. Starzeję się :smiling_face_with_tear:

W to miejsce pojawiły się dwa nowe gadżety:

1. SteamDeck, z którym przesiedziałem już ponad 100h. Kocham :heart:
  2. iPad gen. 7 128GB + cellular - używałem od kilku lat Samsunga S6 lite, ale już nie mogę - zamula tak bardzo, że przypominają mi się dawne czasy Androida gingerbread. Jednak w tym wypadku sprzęt aż tak stary nie jest, a najzwyklejsze czynności już sprawiają mu widoczną trudność.
    W tym starym/dla-mnie-nowym iPadzie działa wszystko, a kosztował niedużo. Uwielbiam proporcje ekranu. Co prawda trochę bolą czarne pasy oglądając filmy, ale jednak czytanie czy surfowanie :surfing_man: po necie rekompensuje.

PS: co wąsy sądzą na temat podróbek Apple Pencila? Wg YouTuberow nie ogarniają one tylko wielu poziomów nacisku, co dla moich potrzeb jest totalnie ok. Cena to 50-100zł (nie 500zł) więc mnie kusi.
Używa ktoś do notatek?

5 polubień

Te za 50-100 zł z Allegro, potrafią kosztować 15 zł na Ali. Ja ostatnio tak kupiłem, z ciekawości i działa (z ipadem mini 6th Gen). Zapłaciłem 90czk, czyli jakieś 17zł

Dałbym linka ale widzę że akurat ten już kosztuje ~50 zł.

Edit:
Wszedłem tylko na Ali i wyskoczyły oferty

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! CZK93.76 83%OFF | For Apple Pencil Palm Rejection Power Display Ipad Touch Pen For iPad Accessories 2022 2021 2020 2019 2018 Pro Air Mini Stylus

Czekałem na to ~tydzień

1 polubienie

Dzięki, zamówione! Plus oczywiście garść innego chińskiego szajsu, jestem tylko człowiekiem :smile:

2 polubienia

“niech pierwszy rzuci kamieniem” :joy:

4 polubienia

Przekracza twój budżet, ale ja mogę polecić:

Używam od ponad 6 miesięcy i jest mega wygodny. Brałem z dodatkowymi nakładami, ale póki co nawet nie widać, żeby obecny miał jakieś ślady użytkowania.

1 polubienie

TP-Link AC750 WiFi

4 polubienia

Mały ale wariat :wink:

11 polubień

Zobaczymy czy było warto :heart_eyes: chyba jaram się bardziej, niż nowym iPhone’em xD

21 polubień

Jakby się nie sprawdził to polecam bosch unlimited :slight_smile:
Odkąd kupiłem życie stało się łatwiejsze.

1 polubienie

Jeśli to Twój pierwszy to będziesz zachwycony. Nie wyobrażam sobie bez niego domu.

6 polubień

Odkurzacz na kablu to barbarzyństwo, ja nie wiem jak ludzie mogą traktować tak swoje żony. :sweat_smile::joy:

3 polubienia

*konfederata mode on

Kablem łatwiej bić niż rurą

*konfederata mode off

7 polubień

Czemu żony?

1 polubienie

to bardzo stare urzadzenie…az mnie ciekawi twoj use case dla niego

Czemu “bardzo stare”?

Mój use case to łączenie się do Internetu z hotelu. Zamiast podłączać urządzenia do otwartej sieci hotelowej, będę wpinał toto a urządzenia będą wpięte w moją sieć.
No i raz na jakiś czas trafia mi się hotel z limitem urządzeń - to drugi use-case.

ok juz rozumiem :slight_smile:
samo urzadzenie bylo wydane bardzo dawno…sam kiedys czegos takiego szukalem i w sumie mnie zaciekawilo czy to wciaz ma zastosowanie i czy moze jest cos nowszego w tym klimacie z lepsza specyfikacja

1 polubienie

Nie widziałem niczego na AX, a AC do takich zastosowań jest absolutnie wystarczające :slight_smile:

1 polubienie

To jest ponoć spoko, mam większego brata (na amazonie są)

To też jest AC, z nieco wyższymi prędkościami na 5GHz ale standard AC.

Ja moje wyrwałem używane za stówkę więc nie narzekam :slight_smile: