iPhone 15 Pro x2 dla domostwa.
Jakiś czas temu narzekałem na mojego S23 Ultra więc poszedł na allegro i nie wrócił, a ja wróciłem do iPhone’a 12 z szuflady. To mi udowadnia, że wcale nie potrzebuje lepszego telefonu. Starzeję się
W to miejsce pojawiły się dwa nowe gadżety:
- SteamDeck, z którym przesiedziałem już ponad 100h. Kocham
- iPad gen. 7 128GB + cellular - używałem od kilku lat Samsunga S6 lite, ale już nie mogę - zamula tak bardzo, że przypominają mi się dawne czasy Androida gingerbread. Jednak w tym wypadku sprzęt aż tak stary nie jest, a najzwyklejsze czynności już sprawiają mu widoczną trudność.
W tym starym/dla-mnie-nowym iPadzie działa wszystko, a kosztował niedużo. Uwielbiam proporcje ekranu. Co prawda trochę bolą czarne pasy oglądając filmy, ale jednak czytanie czy surfowanie po necie rekompensuje.
PS: co wąsy sądzą na temat podróbek Apple Pencila? Wg YouTuberow nie ogarniają one tylko wielu poziomów nacisku, co dla moich potrzeb jest totalnie ok. Cena to 50-100zł (nie 500zł) więc mnie kusi.
Używa ktoś do notatek?
Te za 50-100 zł z Allegro, potrafią kosztować 15 zł na Ali. Ja ostatnio tak kupiłem, z ciekawości i działa (z ipadem mini 6th Gen). Zapłaciłem 90czk, czyli jakieś 17zł
Dałbym linka ale widzę że akurat ten już kosztuje ~50 zł.
Edit:
Wszedłem tylko na Ali i wyskoczyły oferty
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! CZK93.76 83%OFF | For Apple Pencil Palm Rejection Power Display Ipad Touch Pen For iPad Accessories 2022 2021 2020 2019 2018 Pro Air Mini Stylus
Czekałem na to ~tydzień
Dzięki, zamówione! Plus oczywiście garść innego chińskiego szajsu, jestem tylko człowiekiem
“niech pierwszy rzuci kamieniem”
Przekracza twój budżet, ale ja mogę polecić:
Używam od ponad 6 miesięcy i jest mega wygodny. Brałem z dodatkowymi nakładami, ale póki co nawet nie widać, żeby obecny miał jakieś ślady użytkowania.
Jakby się nie sprawdził to polecam bosch unlimited
Odkąd kupiłem życie stało się łatwiejsze.
Jeśli to Twój pierwszy to będziesz zachwycony. Nie wyobrażam sobie bez niego domu.
Odkurzacz na kablu to barbarzyństwo, ja nie wiem jak ludzie mogą traktować tak swoje żony.
*konfederata mode on
Kablem łatwiej bić niż rurą
*konfederata mode off
Czemu żony?
to bardzo stare urzadzenie…az mnie ciekawi twoj use case dla niego
Czemu “bardzo stare”?
Mój use case to łączenie się do Internetu z hotelu. Zamiast podłączać urządzenia do otwartej sieci hotelowej, będę wpinał toto a urządzenia będą wpięte w moją sieć.
No i raz na jakiś czas trafia mi się hotel z limitem urządzeń - to drugi use-case.
ok juz rozumiem
samo urzadzenie bylo wydane bardzo dawno…sam kiedys czegos takiego szukalem i w sumie mnie zaciekawilo czy to wciaz ma zastosowanie i czy moze jest cos nowszego w tym klimacie z lepsza specyfikacja
Nie widziałem niczego na AX, a AC do takich zastosowań jest absolutnie wystarczające
To jest ponoć spoko, mam większego brata (na amazonie są)
To też jest AC, z nieco wyższymi prędkościami na 5GHz ale standard AC.
Ja moje wyrwałem używane za stówkę więc nie narzekam