W takiej sytuacji polecam zrobić troubleshooting ustawiając akcje “show result” między kolejnymi krokami, żeby wyłapać gdzie nam się wykrzacza. Wykrzacza nam się w tym miejscu gdzie dzielimy na 600 bo dzieli na 600 wynik poprzedniego niż powinien kroku (powinien dzielić 9000 na 600, a dzieli 1800 na 600). Czyli najpewniej zrobiłeś kopiuj wklej akcje i zapomniałeś zmienić calculation result na prawidłowy. dlatego tak się wali. Ja dlatego zawsze przy powtarzających się wyglądających tak samo akcjach nadaje im nazwy żeby się tak właśnie nie urządzić.
Ale w ogóle to to jest niepotrzebnie skomplikowane.
Wystarczy tak:
A inna sprawa, że najprościej zrobić to po prostu waga × 0.375
3 polubienia
Mądrego to i dobrze posłuchać. Pewnie dokładnie tak było, bo w którymś momencie rzeczywiście powieliłem akcję. Może faktycznie to uproszczę chociaż teraz nie wiem czy mi się chce jak już podaje prawidłowy wynik.
2 polubienia
Ta akcja calculate jest debilna i nie wiem po co ona w ogóle jest jak tam można tylko jedno działanie zrobić. To wina Apple. Zwiedli Cię tą głupią akcją.
Calculate expression to jest the shit.
Zrobiłem ten skrót od nowa korzystając z tej drugiej funkcji. Zostawiłem sobie działania na wierzchu żeby móc szybko zmienić wartości dla innych antybiotyków (zamiast mnożenia przez współczynnik, który jest wynikiem wszystkich działań bez wagi.
2 polubienia
Można wszystko zrobić w jednym skrócie zaczynając od wyboru antybiotyku. Dużo ich masz?
Brzmi jak wielka przyjemność
1 polubienie
Odpiszę jutro, bo dużo ich nie ma. W zasadzie przepisuję jeden, który jest dostępny w aptece i czasami drugi, jeśli dziecko jest uczulone na penicyliny i pochodne, ale nie pamiętam dawek tego drugiego i będę musiał sprawdzić w systemie.
1 polubienie