Totalnie nie wiem…
To chyba masz jakieś stare info, bo od 3 lat robi mi się sam backup w Google photos, bez wchodzenia do aplikacji.
A jak to ustawić? Bo mi się nie robi w tle sam z siebie…
Jeśli żadna z opcji sugerowanej w linkowanych artykule nie zadziała, to znaczy, że jesteś faktycznie unikalnym płatkiem śniegu.
Ja to słyszałem w shufflecast, bo iPhonem się brzydzę żartuje. Nie mam więc nie sprawdzę.
No to zobaczymy czy dzisiaj dostaniemy Betę 2, miloby było gdyby poprawili kilka mniejszych błędów, jak np wędrujący pasek głośności czy czesty brak możliwości wyjścia z apek pelnoekranowych.
@EDIT 08.07.20 20:40
Here we go
Ja wróciłem do 10. Najgorsze było to, że gesty w jedynej grze w jaką gram na telefonie przestały działać.
Okej, zauwazylem fajną zmianę w nowym menu pod klawiszem wyłączania, mianowicie w becie 2 pojawiły się do wyboru karty z GPaya, wcześniej ta opcja była wyłączona dla Polski. Oprócz tego w dostępnych urządzeniach teraz widzę również swój odkurzacz i gnoazdka, do tej pory pokazywały się tylko żarówki. Nadal jednak brakuje mi tam widoku chromecasta.
Jeżeli ciekawi was jak działa opcja “pukania w plecki” żeby telefon wykonał akcję to jest możliwe sprawdzenia tej opcji na swoim Pixelu i w zasadzie nie tylko Pixelu. Jeden z użytkowników xda developers stworzyl apke, która wyciąga opcję back tap z ukrytego menu i umożliwia jej skonfigurowanie. Działa świetnie, bawię się tym od rana na 3XLu. Aktualnie ustawiłem podwójne puknięcie w plecki jako skrót na screenshota, ale apka daje dużo więcej możliwości miko, ze to alpha.
Więcej info tutaj
I finalna beta już jest, a z nią nowy Easter Egg
Stabilnie jest i fajnie? Można instalować?
U mnie już na 2ce było stabilnie, teraz system działa jeszcze plynniej, wiec można spokojnie wchodzić.
No to znów się wpisuję. Niech się moja Pixeloza 2 nacieszy ostatnią betą, w której bierze udział.
No to muszę powiedzieć, że faktycznie działa bez żadnych problemów. Można spokojnie instalować - potwierdzam.
Na moim leciwym Pixelu 2 nie odnotowałem najmniejszego nawet lagowania. I jak tu mieć motywację do zmiany telefonu? Aparat to cały czas dla mnie wypas, oprogramowanie popierdziela aż miło no i… telefon mi się nie psuje. Czego chcieć więcej? W przyszłym roku skończy mi się wsparcie w temacie nowych wersji systemu więc pewnie wymienię. No ale póki co używam i olewam wszelkie premiery nowych sprzętów za miliony monet…
No i jest oficjalny update do A11.
Dla Pixeli, które nie były w becie juz pojawiają się pierwsze aktualizacje - waga 1.48GB.
Dla Pixeli w becie OTA także już jest - waga 8MB
Też już mam! Lubię mieć Pixela.
- W końcu interfejs screenshota nie wygląda jak na Galaxy S3
- Google na szczęście pozbyło sie tego okropnego ekranu blokady w kolorze okładki słuchanego albumu/podcastu.
- Wydaje mi się, że animacje są płynniejsze i przyjemniejsze w odbiorze na Pixelu 3a.
Właśnie przesłałem ziomeczkowi 340 ojro na zakup Pixela 4a w DE. I czekam na piąteczkę. Po Twoich entuzjastycznych komentarzach skłaniam się ku porzuceniu OnePlusa na rzecz Pixela.
U mnie na Pixelu 3a też już jest, ale chyba nie działają mi chat heads w Google Messages. Ktoś już może testował tę funkcję?
Ja testowałem, wszystko działa. Masz włączone Bąbelki w ustawieniach telefonu i w ustawieniach apki Messages?