ja sobie nie wyobrażam pracy z pocztą bez Exchange i tych wszystkich fajnych rzeczy ktore MS dodaje do o365, mam konto na gmailu od samego poczatku chyba ale to jest tylko do spamu miejsce, googlowi nie powierzyłbym swojej prywatnosci
ale trzeba wziasc pod uwage że ja jestem troche albo nawet bardzo Microsoftocentryczny:)
Myślisz, że powinienem rozważać jako alternatywę do gsuite? Mam gsuite legacy, więc mam wszystko w gsuite - ale za darmo. Natomiast chciałbym się zdywersfiwikować i jeśli mogę nie być w gmailu, to nie chcę. Ale szukam takiego… złotego środka - niska cena, ale dużo gb, chcę mieć push w mail.app, nie potrzebuję miejsca na dane… Itp. itd.
jak bardzo kcesz to moge zalozyc ci konto u mnie w o365 z e3 to sobie potrestujesz - tylko e3 to wiecej niż essential:) albo mozna uruchomić miesiecznego triala w MS
https://www.migadu.com/en/pricing.html
O, a jeszcze jest coś takiego, bardzo ciekawa alternatywa!
brak push’a, brak aplikacji MS dla mnie dyskwalfikuje na dzien dobry, ale tak jak pisalem wczesniej ja jestem MS’owy bardzo:)
Ok. Decyzja podjęta. Już przeniosłem wszystko do fastmail. WSZYSTKO. I zapłaciłem.
Ja bym chciał taką funkcję w google/Gmailu.
Dokładnie tak to działa, jak się kupuje gdzieś maila poza Gmailem. BTW mówiłem już to w podcaście, ale Fastmail działa taaak dooobrzeeee
W czym fastmail jest lepszy od własnego hostingu, domeny i tam poczty? Podpinasz sobie potem tego maila pod mail.app lub inną aplikację pocztową. Jest taniej niż 10 zł/mies. a jeśli jeszcze podepniesz inne osoby pod taką domenę albo kilka domen to już w ogóle. Czy ja nie zauważam jakiś profitów?
Nie muszę się babrać w pocztę w żaden sposób, mają ludzki support, mają TURBO SZYBKI interfejs + aplikacje. Serio, ostatni ficzer to mógłby być selling point. A do tego mają wbudowany u siebie snoozing maili. Plus masz po prostu taki, że masz pełną paczkę ficzerów do maila i nie musisz o niczym myśleć Za to zapłaciłem.
ooo, właśnie miałem o to zapytać: jak Wy wykorzystujecie snoozing w mailu? W sensie jak wygląda taki workflow? Bo ja rozumiem, że to po to aby “odłożyć zadanie w czasie?” Dla mnie to rozwiązanie jest super nieintuicyjne i kompletnie z tego nie korzystam a dla sporej liczby ludzie to jest #1 mail feature.
Kupiłem ostatnio 10 biletów na samolot. Ustawiłem każdy z nich, żeby wyskoczył mi 2 dni przed wylotem, żebym się odprawił. Na T-3h zaplanowałem bilety autobusowe, żeby pojawiły się w inboxie. Takim oto sposobem jak przyjdzie odpowiednia pora np. wejścia do autobusu, to na samej górze inboxa mam bilet na ten autobus i nie muszę go szukać
No to elegancko! To ja mam pytanie przy okazji. Używam w fastmail prywatnego konta, a chciałbym przenieść tam też firmowe. Domenę firmową mam wykupioną w hekko i stronę www oraz pocztę też tam trzymam. Jak wygląda procedura przeniesienia konta e-mail z hekko na fastmail z pozostawieniem strony www na hekko? Przymierzam się do tego jakiś czas, ale pojęcia nie mam, jak się za to zabrać.
Bardzo to proste, wystarczy w domenie zmienić adresy MX na Fastmail. A potem w Fastmailu zaimportować z hekko IMAPem wszystkie maile. I gotowe. Cały proces nie potrwa może nawet godziny
Przeklikałem się i czekam
Szanuję, to dobry wybór, ale skoro korzystasz już do prywatnego konta - to dobrze o tym wiesz. Jezu, jak szybki jest Fastmaill!
Jak działa wyszukiwanie w tym Fastmailu? Powiedzmy że mam 20k maili z 15 lat.
Mam 5tys. odebranych i 4,5 wysłanych i wyszukuje błyskawicznie.
17k maili - 0 laga, instant.
Dyrektorze, a odpowie mi dyrektor na poniższe pytania?
-
Czy sypnęły Ci się jakieś błędy podczas importu maili z Gmaila? Mi cała masa i jakoś tak import się zatrzymał (mam 78k maili a przy 2100 się zatrzymało),
-
Ile trwał import?
-
Czy importowałeś kontakty? U mnie zrobiło się to bardzo koślawo bo nie przeczytał w ogóle adresów mailowych z CSVki eksportowanej z konta Google.
I na koniec - Fasmail wydaje się być dokładnie tym czego szukałem! Szybki, ładny, historia korespondencji w różnych kolorach jest REWELACYJNA. Dzięki!!!