Zostań mecenasem naszego podcastu. Już od 15 zł lub 3$ odblokuj dostęp do półodcinków After Dark dostępnych tylko dla Patronów. Kliknij tu (https://www.patreon.com/ywp) i wspieraj redakcję Yes Was.
Książka kupiona wczoraj po 18, a przyjęta w oddziale InPost też już wczoraj po 20:06! Ale pięknie szybko!
Wczoraj jak jechaliśmy do Krakowa na koncert Nick Cave And The Bad Seeds to słuchaliśmy nowego YWP, i moja żona od razu kupiła, i będziemy mieć idealny prezent dla pewnej 3 latki😀
Dziś dotarła przesyłka. Było czytane przed snem. Zero pretensji, że nie kontynuujemy czytania skarpetkowych przygód. Tak więc jesteś w zacnym gronie. Będzie czytane jutro.
@6ghost9 pytanie mam odnośnie kamer ubi. W tym momencie siedzę mocno jeszcze w Velopach ale docelowo chcę zmigrować do Ubi. Ale mam teraz potrzebę dokupić kamerę i chciałbym już nie kupować nic poza Ubi. I pytanie czy taka G5 Bullet będzie działać jeśli połączę ją po POE w tym momencie z obecną siecią i przez Scrypted wepnę do HK? Czy ona bez Ubi Gateway w ogóle nie będzie działać?
O patrz, powiem Ci, że nie mam pewności. Bo w teorii one mają tryb streamowania standardowego sygnału rstp, czyli najbardziej otwarty jaki może być - ale czy ona w ogóle się uruchomi bez “głowy” Ubi to niestety nie wiem.
Th unifi cameras all have a “stand alone” setup and have a RTSP that will work in most NVRs that allows general RTSP. I used several G3 bullets in a Dahua NVR with no isses.
All you do is sign into the camera by IP, with the username/pw = ubnt / ubnt and change the field that says managed to standalone. The camera will reboot. Log back in and you will see a RSTP link that you can copy and paste.
Czyli może i by się dało włączyć jej tryb rstp, a później sygnał zbierać klasycznym rstp po IP kamery. Ale wiadomo - poczytaj więcej sam, żeby się upewnić przed zakupem!