Zostań mecenasem naszego podcastu. Już od 15 zł lub 3$ odblokuj dostęp do półodcinków After Dark dostępnych tylko dla Patronów. Kliknij tu (https://www.patreon.com/ywp) i wspieraj redakcję Yes Was.
słuchałem świeżo po wypuszczeniu odcinka, ale dałem sobie chwile, żeby zobaczyć czy coś mi utkwi w bance po jakiś czasie. No i pamiętam tylko, że nasi podcasterzy nie puszczają małemu człowiekowi "psiego patrolu* ale nie wiem czemu bo albo nie pamiętam, albo nie powiedzieli. No i pamiętam, że jest o książce dla rodziców - wychowanie przy ekranie. i pewnie książkę kupie, bo młoda za chwile będzie miała 5 lat, a nie kcemy jej krzywdy zrobić.
w sumie odcinek taki se.
do pewnego wieku powinno się dzieciom dawać treści spokojne i nienapierdalające kolorami oraz hałasem
a z tego co zapamiętałem, jak widziałem kiedyś jednym okiem u znajomych, to Psi Patrol nawet mnie przebodźcował
To ja tylko dorzucę swoją opinię o “Wychowanie przy ekranie”: czyta się bardzo szybko, ale mimo to lekko przegadana. Można by spokojnie z 40% treści obciąć nic nie tracąc na jakości.
Jednak mocno polecam, nawet jeżeli wiele spraw jest “zdroworozsądkowych”, to pobudza do myślenia. U nas np. powstał specjalny koszyczek w kuchni na blacie, gdzie odkładane są wszystkie komórki. Nie jest tak, że nie można używać, tylko dobrze powiedzieć innym po co się sięga. I po użyciu odłożyć. Co ciekawe, najbardziej wszystkich zaczęła ścigać córka Jak po szkole odkłada swój to woła “Tata! A gdzie masz telefon?”