Polecam przesłuchać odcinek. W skrócie Pan Orzech pozostaje w zarządzie, pilnuje forum, ogarnia sprawy domenowe, nadal będzie miał zyski z patreona, tylko w odcinkach podcastu występować już nie będzie
Przykro mi …………orzeszku odpocznij i wróć do nagrywania …… obiecaj !
Wojt -ciśnij tam orzecha ,marudź mu co jakiś czas ,nie wiem wymyśl coś żeby to jeszcze odkręcić .
Orzech ja w depresję wpadłem ……
Orzech……………
Nie spodziewałem się, że aż tyle dobra znajdziemy tutaj. Dzięki wszystkim!
Panie @pawelorzech ja chciałem po prostu podziękować.
Słucham od nie wiem kiedy. Ale faktem jest że towarzyszyłeś mi przez ogromną część mojego życia.
Jak przeżywałem kryzysy, jak miałem dobre chwilę. No nazbierało się tego sporo.
Tak jak wiele osób wcześnej pisało moja podcastowa przygoda zaczęła się od was. I jestem za to wdzięczny.
Sam yes was od dawna traktuje jako słuchanie po prostu swoich ziomków. To ja:
Teraz mimo wszystko czuje się trochę jak bym trochę ziomka stracił.
Znak czasów. Normalna sprawa.
Orzeszku powodzenia w żyćku. Masz miejsce w serduszku.
@6ghost9 i nowa osobo prowadząca (kimkolwiek jesteś) powodzenia!
Dzięki za 498 odcinków!
No kurczę. Muszę przyznać, że od kilku miesięcy nie słucham YWP z takim samym zapałem jak kiedyś. Mimo tego wielka szkoda, będę tęsknił!
Swoją drogą, to słucham was od 2 tygodnia mojego pobytu w UK, czyli około 10 lat.
Pamiętam jak z nudów w pracy jeżdżąc na wózku widłowym po 12h w deszczu, zacząłem szukać czegoś do zabicia czasu.
Wtedy wpadł pomysł żeby zobaczyć co to te podcasty.
I tak zostaliście po dziś dzień.
A pamiętam jak pierwsze przesłuchania mnie mocno wkurwialy, bo często mieliście jakieś wrzutki angielsko języczne w polskie zdania. (W sumie to dalej je macie, ale już mnie aż tak nie boli). Jednak było coś takiego że zostałem.
Spieszmy się kochać orzeszki, tak szybko znikają.
Dzięki @pawelorzech
No dobra, przesłuchane. I co powiedzieć? Dziękuję za te lata razem. Zacząłem słuchać jakoś koło października 2018 i tak sobie trwałem. Od dłuższego czasu bardziej na forum niż przy podcaście ale miejsce w moim serduszku macie i mieć będziecie.
@pawelorzech - zawsze pochwalam odważne decyzje, które prowadzą do zwiększenia komfortu własnego życia. Ten komfort jest ważny i życzę Ci go po prostu w chuj.
@6ghost9 - czekam na kolejny odcinek bom bardzo ciekaw (czego dawno już nie doświadczyłem). Trzymam kciuki.
Jeśli dobrze pamiętam to mój początek z YesWasem to Orzeszkowy wyjazd do UK. Bo okazało się, że ten chłop co przeprowadził wywiad z Arleną to jej mąż, i przeprowadza też wywiad z jakimś swoim kolegą. No i od tego czasu byłem z wami tydzień w tydzień. Oczywiście, że zostaję na pokładzie, ale z Orzeszkiem jeszcze się słyszymy, bo mam do nadrobienia odcinki od Pilota do 261 – Dotyku Jabłoni. No i może to też dobry moment, żeby zostać patronem i przesłuchać wszystkie After Darki?
Powodzenia na szlaku @pawelorzech!
IMO poza top100, ale nie mam sił ani wystarczającej wiedzy, żeby to dokładnie obliczyć .
Jakby Orzech po rezygnacji z YT, był regularnym bywalcem After Darka, to nie zdziwił by mnie ogromny wzrost liczby subskrypcji. Przesłuchałem wszystkie odcinki YW poza nielicznymi o NFT, wszystkie Aftery i chyba wszystkie Nagrane. Był to czas bardzo dobrze spędzony .
Nie sluchalem jeszcze ale widzialem wczoraj tytul odcinka i mialem nadzieje, ze to clickbait. Smuteczek Mam nadzieje. ze forum chociaz zostanie.
@pawelorzech chciałem Ci podziękować. Twoja relacja z powrotu z Londynu do Polski przekonała mnie do YesWasa. Wiele Twoich słów zainspirowało mnie do zmian w życiu codziennym. Często potrzebowałem też głosu rozsądku od mojej ukochanej, by nie wydawać wszystkich pieniędzy jak wspominałeś swoje pomysły. Cieszę się, że będziesz tu nadal w okolicy, bo to forum jest istnym złotem. Będzie mi brakowało Twojego głosu w uchu, wiadomo, ale dobrze że decyzję podjąłeś w zgodzie ze sobą. Powodzenia i do zobaczenia na forumku!
@6ghost9 jestem ciekawy Twojego nowego pomysłu, nie umiem się doczekać kolejnego odcinka! Jestem osobą, która bardzo nie lubi zmian, więc to będzie dla mnie trudny moment. Ale cieszę się, że nie będziesz jedyną osobą prowadzącą, solowe podcasty jest mi trudno znieść. Trzymam kciuki za Ciebie!
Do Waszej dwójki - niesamowicie słucha się o Waszej przyjaźni, która tak cudnie rozwijała się podczas trwania podcastu. Jest to coś godnego pozazdroszczenia. Mam nadzieję, że usłyszymy czasem jakieś wstawki z Waszej przyjaźni. Jesteście niesamowici!
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
O rzesz ku…
Niby wiedziałem co się szykuje, po zakończeniu ostatniego odcinka. Ale wypierałem. Miałem nadzieję, że się obudzę i będzie na mnie czekał odcinek jak do tej pory.
No nic. @pawelorzech - powodzenia i wszystkiego dobrego! Dzięki za cały spędzony na YW czas. Mam nadzieję, że jednak czasem coś z @6ghost9 nagrasz
@6ghost9 tobie też powodzenia, mam nadzieję, że YW przetrwa i nie umrze. Wysoko poprzeczka zawieszona.
Ciekaw jestem nowego co-hosta.
No to się porobiło, z jednej strony szkoda ale z drugiej rozumiem. Z perspektywy osoby, która ma ponad 40 lat na karku, wiem, że zmiany są i nie ma co walczyć z wypaleniem. Sam nie raz odpuszczałem pewne aktywności czy biznesy po wsadzeniu w nie wiele wiele lat pracy, ale to nieuniknione, trzeba zrobić miejsce na nowe, które dodatkowo jarają.
Ważne by by ze sobą szczerym i szczęśliwym zarazem, innych na siłę się nie uszczęśliwi.
Dzięki @pawelorzech za te lata a @6ghost9 mocno kibicuję.
Ja to trochę podziwiam, a trochę współczuję nowemu prowadzącemu. Nie wiem czy można powiedzieć, że poprzeczka jest wysoko postawiona, skoro tyle osób narzekało na spadek formy ostatnio, ale jednak po 10 latach musieć zająć miejsce Orzecha… Ciekawe czy jest to osoba, która będzie pełnić rolę naczelnego kuca, bo jednak trochę tak postrzegam Pawła przez wzgląd na jego tematy, czy raczej będzie kierować podcast w zupełnie innym kierunku. Bo Wojtek jest dla mnie specem od ciekawostek technologicznych.
I mistrz w hamowaniu orzeszka z ekscytacją rzeczami! Ja Wojta bardzo postrzegam jako „głos rozsądku Pawła”
Nie no, wiadomo, że kopiowanie Orzecha się nie uda. Ten ktoś musi wejść z własną energią i pomysłem na format i spróbować je sprzedać słuchającym. Energia między prowadzącymi na pewno będzie inna, prawdopodobnie zmieni się treść i konstrukcja odcinków. Czy na lepsze, czy na gorsze czy po prostu na inne to wyjdzie z czasem.
Właśnie dla tego mam problem z uznaniem, że to wciąż będzie YesWas. Bo Queen niby też wciąż koncertuje…