Zostań mecenasem naszego podcastu. Już od 15 zł lub 3$ odblokuj dostęp do półodcinków After Dark dostępnych tylko dla Patronów. Kliknij tu (https://www.patreon.com/ywp) i wspieraj redakcję Yes Was.
W moim prywatnym rankingu 430 to najlepsza z lampek merossa. Każdy w domu dostał ją jako lampkę na stolik przy łóżku.
420 ze wzgledu na fizyczne przyciski z przodu była upierdliwa w użyciu- trzeba było ją przytrzymywać żeby się nie przesuwała. Tapnięcie od góry w 430 rządzi.
450 natomiast miała problemy z łącznością- cały czas gubiła wifi (nawet kilka cm od access pointa). Może trafił mi się felerny egzemplarz, ale pi zwrocie wróciłem do sprawdzonych 430. 450 miał za to jakieś dodatkowe efekty kolorystyczne.
Jedyne czego mi brakuje w 430 to efekt wschodu słońca, do delikatnego budzenia. Próbowałem półśrodków w postaci apki Wake Up Alarm, która wstawiała serię automatyzacji do homekita, ale to nie był zbyt naturalny efekt
Ja mam taka propozycje. Przez wiele odcinków słuchaliśmy o NFT, krypto i innych takich, wiec kontynuujmy ten wątek, ale trochę inaczej.
Ponieważ to zdarza się w miarę regularnie, to ja proszę o w miarę regularny kącik „kryptobarty”, w którym będziecie wymieniali które giełdy/online portfele w danym tygodniu zgubiły, ukradły lub zamroziły ludziom pieniądze i najlepiej jeszcze podawać łączna sumę, na jaka są winni kasiorkę.
Może to być minutka, nawet trzydzieści sekund. Po prostu „a w tym tygodniu w kryptobartach FTX okradł ludzi na tyle i tyle, a dajmy na to BlockFi również zamroził wypłaty i ludzie nie mogą wypłacić X mld USD”.
Jakby ktoś jednak nie chciał zostać do końca to napisałem ostatnio stronkę do weryfikacji połączeń pomiędzy kontami Twitter-Mastodon i której drugim celem jest stworzenie bazy ludzi migrujących, żeby „w razie czego” łatwiej było odtworzyć sieć swoich kontaktów z TT na Fediversie
I jak Ci ta lampa odpowiada?
Mam swoją od kilku miesięcy i miała być używana jako lampka nocna, ale mam wrażenie, ze daje ona dziwne światło. Albo jest za jasne i razi przez co automatycznie boli mnie głowa, albo jest tak słabe ze liter w książce nie widzę.
Choc w sumie chyba pewnie jako światło nastrojowe nadaje się właśnie dużo lepiej.