⌚ Zegarki

Tak, ale stąd cena i płytkość tego modelu, który wysłałem.
Rozumiem Twoje obiekcje, ale nakręcanie nieautomatycznych zegarków wchodzi w nawyk i przestaje się na to zwracać uwagę po kilkunastu dniach. Nie wiem jak to działa w przypadku osób w spektrum, ale jeśli nie zapominasz odłożyć telefonu na ładowarkę, to gwarantuje, że o nakręceniu też nie zapomnisz.
Poza tym w świecie usuwania przycisków i pokręteł ze wszystkiego i zastępowania ich tandetnymi i lagującymi touchscreenami, nakręcanie zegarka jest naprawdę wspaniałym przeżyciem. Taki mały osobisty rytuał. Mrau.

3 polubienia

Seiko to jest wspaniały i idealny pierwszy zegarek mechaniczny. Poza tym kupienie Seiko jest bardzo ważne, bo ułatwia uzasadnienie zakupu grand seiko w przyszłości. Nostalgia, te sprawy.

5 polubień

W ramach wsparcia prezentowego wysłałem w wątku z żoną wszystkie zegarki które mi się podobają “jako notatka dla siebie”. Hehe, smooth.

5 polubień

Big brain.

Ostatnie już: club jest też dostępny jako automat, ale jest wtedy o prawie 2mm grubszy (wciąż ponad 3mm szczuplejszy od Seiko) i cena wystrzela w kosmos jak na pierwszy zegarek.
To dalej bardzo BARDZO dobre value for money, ale IMO to za dużo na początek.

2 polubienia

To już moja ostatnia propozycja ale ta linia wpadła mi do głowy (i ma datę!)

Fajnie jest tak was czytać o zegarkach których nigdy nie będę chciał kupić. Mówię to mając od kilku miesięcy Garmina na ręku. Przez 30 lat nie nosiłem zegarka, poza smartwatchami z androidem (to była kompletna porażka). Nigdy nie lubiłem biżuterii. Może dlatego Garmin mi pasuje a takie zegarki nie. Ale szanuję wasze zainteresowanie.

3 polubienia

To wszystko kwestia preferencji. Ja nawet do spania rotuję zegarkami :wink:

2 polubienia

7 polubień

Do tego nie potrzebuje zegarka.

Czytasz z pozycji słońca?

1 polubienie

To mój wybór. Zielony bezel na bransolecie lub pasku do bardziej formalnego looku

6 polubień

Z pozycji słońca można się fajnych rzeczy dowiedzieć jak się ma gmt :wink:

5 polubień

Nie, z ekranu telefonu ¯_(ツ)_/¯

thats-illegal-culter35

2 polubienia

Nikt tego nie sprawdza :smiley:

1 polubienie

Pssst…Moonwatch jest ręcznie nakręcany :wink:

1 polubienie

A akurat on to mógłby być nawet na prąd podłączany prosto do człowieka, a i tak bym go chciał

2 polubienia

@pawelorzech zobacz takiego Hamiltona, sam się chyba na niego skuszę :slight_smile:

H70545550

To jest model automatyczny

https://allegro.pl/oferta/hamilton-khaki-field-titanium-automatic-42mm-13252842539?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=test&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_md_gd_galanteria_pla_pmax_br&ev_campaign_id=18003665510&gclid=CjwKCAjw6p-oBhAYEiwAgg2PgtYcql1rbVJChH58nIOysU9RG7ZvBTR7vbt4wG811SoqCOG9Y2BdSRoCprEQAvD_BwE

4 polubienia

Fajny wajb ma ten Seikacz

2 polubienia

O gustach się nie dyskutuje, ale bransoleta tragedia. Wygląda jak taka na gumkę dla starego dziadka.