Witam
Od paru dni szukam rozwiazania ktore mysle wielu by sie tez przydalo lub moe juz wielu z was cos ma ogarnietego
Zdjec robi sie coraz wiecej i wiecej i zaczynamy sie gubic co gdzie jak i dlaczego
Szukam wiec narzedzia do katalogowanie zdjec najlepiej cos z mozliwoscia tagowania i rozpoznawiania twarzy. Ogarnalbym to aplikacja Photos ale co wazne, zdjecia sa w wielu lokalizacjach. Sa to przenosne dyski i jeszcze sporo na nasie. Nas jako nas sluzy bardziej do backupu wiec jego mozna sobie jakas pominac tutaj ale fajnie by bylo miec cos co mialo by opcje wlasnie podpiecia dysku zew a jak juz go odepne to zeby wciaz mi pokazywalo np miniaturki
Chcialbym uslyszec jak wy sobie z tym radzicie i jak to u was wyglada a moze ktos zna jakas fajna aplikacje ktora moglaby w tym pomoc
Google photos. Ogarnia wszystko, tagi, lokalizacje, albumy, foldery, twarze. No wszystko wszystko. Nawet jak wpiszesz “drzewo” to Ci pokaże wszystkie zdjęcia z drzewami.
Masz dostęp zewsząd, backup wszystkiego co potrzebujesz (albo płatnie albo za darmo jak Cię nie boli zmniejszenie zdjęcia do 16M - co z perspektywy zwykłego użytkownika nie ma znaczenia kompletnie).
Wszystkie zdjęcia tam już wrzuciłem, robię sobie tylko backup raz na 3 miesiące na NASa just in case, ale raczej jest większe prawdopodobieństwo że mi NAS klęknie niż Google.
3 polubienia