Wąsate polecajki filmów i seriali

Nie wiem czy ktoś już polecał, i wiem, że trochę musztarda po obiedzie, ale wczoraj zaczalem Dan Da Dan i to jest tak pojebane i piękne wizualnie, że jestem kupiony

1 polubienie

Już skończyłem i czekam na ciąg dalszy.

Polecam.

1 polubienie

@piotrek69 oglądaj drugi sezon Bookie bo nieźle odjechali :smiley: cameo z odc 2 i jedna nitka fabularna z odc 3 - pure comedy.

2 polubienia

Oglądam!

Ej dobra ja to chyba jestem jakiś dziwny. Tak sobie oglądam te nowe seriale, no super, jest Sheridan, jest Dexter. Różne takie fajne.

Ale tak sobie myślę że ja je oglądam wszystkie tak naprawdę tylko w przerwach między rewatchami West Winga, Newsroomu, The Wire i Entourage’u. Nie rozumiem jak tak można marnować czas i życie ale jakoś na to wychodzi, że przyjemniej jest mi sobie włączyć coś co znam na pamięć, niż odpalać coś nowego i poświęcać temu 100% mojej uwagi. A taki The West Wing to sobie może lecieć w tle, mogę polowy tylko słuchać i i tak wiem co jest na ekranie. No piękne to jest. Polecam.

6 polubień

to sie nazywa starosc

3 polubienia

Ogladam Człowieka z Wysokiego Zamku na Amazonie, i jest to najlepszy serial jaki widziałem od dawna. Książkę czytałem w dzieciństwie, więc juz nic nie pamiętam :slight_smile: Pewnie zaraz zostane wysmiany, ale taki Yellowstone to nie ma nawet podjazdu do tego serialu.

5 polubień

Musze dac mu druga szanse, jakis czas temu obejrzalem trzy odcinki i odpuscilem.

Ja wczoraj sobie zrobiłem listę filmów którym dam szansę. Usiadłem i zacząłem oglądać pierwszy ale nie podszedł mi klimat (na pewno do niego wrócę).
No i poszukiwanie kolejnego.

Finalnie obejrzałem ponownie Knives Out bo jak przez mgłę pamiętałem czy go oglądałem. Przez pierwsze 30 min byłem przekonany że widzę go pierwszy raz. Potem coś kliknęło i już wiedziałem co jest pięć w tym filmie. Ale nadal kilka zaskoczeń i ponownych „achaaaaa”. Ponownie film 9/10.

Muszę chyba siadać z innym nastawieniem do seansów filmowych ale co zrobić ze natłok produkcji pozwala być wybrednym i na koniec dnia Sicario zawsze będzie dobra rozrywka ekranowa.

1 polubienie

Zaraz wychodzi trzecia część

1 polubienie

2 widziałem na pewno. I 3 też sobie obejrzę :slight_smile:

Mam dokładnie to samo. Robiłem ze trzy podejścia, wiem że to dobry serial, ale cały czas się zatrzymuje jak ten ziomeczek jedzie ciężarówką z kontrabanda :grin:

Od lat nie wiem czy dojechał :grin:

4 polubienia

U mnie też nierzadko tak się to kończy.
Ja z kolei mam zawsze zapasowe cztery filmy, których jeśli nie obejrzę raz na maksimum miesiąc dwa to będę chory: dwa Top Guny, Chef i Tropic Thunder :grin:

1 polubienie

Podziel się listą.

• The Holdovers
  • Parasite
  • Kinds of Kindness
  • Challengers
  • Hit Man
  • La haine

lista jest dłuższa ale to było przygotowane tj. wiedziałem na jakim VOD albo mam na Plex.

1 polubienie

Typowy objaw boomerstwa

Jest to wysoce prawdopodobne

to serial SF. Moze dlatego nie kazdemu pasuje. Choc w pierwszych dwoch sezonach jest taki bardzo … swojski. Bo w Polsce naogladalismy sie scen takich jak łapanki czy tortury. Potem jest trochę więcej sf

Całkiem spoko - fiński miniserial o ataku Rosji na Finlandię. Może trochę ciężko dostępy (to leci chyba u nich w TV). Nic wybitnego ale do obejrzenia, z rolami twardych fińskich kobiet. :slight_smile:

1 polubienie

z książką na szczęście ma nie aż tak dużo wspólnego, z korzyścią dla serialu

całość super, jarałem się jak wychodziły sezony na bieżąco, ale ostatni sezon, czy przynajmniej sama końcówka, może nieco rozczarować

1 polubienie