Tworzenie aplikacji

Cześć! Mamy tu kogoś, kto zajmuje się tworzeniem aplikacji na iOS?
Mam pomysł na fajną aplikację, ale moje umiejętności i wiedza o ich tworzeniu jest zerowa. Widzę, że istnieje już jedna, podobna ale wyglada i działa dość słabo.

1 polubienie

Klasyk imprezowy: “Ooo, jesteś programistą? Wiesz co, bo mam pomysł na zajebistą apkę!”

Nie mam zamiaru umniejszać Twojej wiadomości, po prostu tyle się tego nasłuchałem że mam alergię na tego typu teksty :stuck_out_tongue_winking_eye: Sorry za offtop, nie programuję na iOS więc zupełnie nie pomogę

10 polubień

Ciekawe ile zajebistych aplikacji powstało w taki sposób. Myślę, że kilka możesz mieć na telefonie. Gdyby nie takie pomysły, wymiana wiedzy, doświadczeń to byśmy dalej popierdalali w skórach (albo i bez nich) w okolicy jaskiń.

@MarcinVeB - powodzenia! Nie programuję w niczym ale jak masz dobry pomysł to trzymam kciuki za realizację.

4 polubienia

Polecam film Stażyści, który fajnie pokazuje, że aby apka powstała, nie trzeba programować

3 polubienia

No właśnie nie do końca rozumiem Twoja odpowiedź i m.in.przez takie komentarze jestem coraz dalej od podcastu. Miałem nadzieję, że może ktoś da znać, napisze prywatną wiadomość i się tym zainteresuje. Dla kogoś kto ma z tym na codzień do czynienia może być to dodatkowa kasa, którą zarobi tworząc aplikację.

Dzięki @TReznor i @Marx za normalne odpowiedzi :wink:

4 polubienia

Jaka aplikacja i co ona będzie robić? Co prawda idę teraz do nowej szkoły i nie wiem jak to u mnie będzie z czasem, ale potrafię programować w SwiftUI i myślę że będę mógł zrobić jakiś side project.

2 polubienia

Gdybym za każdego “mam pomysł na aplikację” dostawał złotówkę, to byłbym bogaty. Ja też mam mnóstwo pomysłów na aplikację, pomysł dopóki nie jest tym strzałem w dziesiątkę (a umówmy się, statystycznie szanse są niskie), to potrzebuje też dobrego biznesplanu, marketingu, researchu, potrzebuje odpowiednich założeń. Przede wszystkim potrzebny jest też czas, tego mi najwięcej brakuje. No i dalej: jeżeli to aplikacja, która ma mieć backend (a większość dzisiaj ma), to musisz jeszcze zbudować całą infrastrukturę sieciową czym się zajmują osobne osoby, a nawet całe zespoły. Zanim zacznie się faza programowania, to powinny powstać makiety/prototypy. Zrobiłeś je? Masz coś, co można by pokazać temu programiście, który potem zrobi całą robotę?

A to wszystko i tak tylko smyrając temat po powierzchni, bo nie bez powodu “pisanie aplikacji” to jest tak ogromny biznes generujący tyle miejsc pracy i pieniędzy na całym świecie.

4 polubienia