Witam wszystkich
Pytanie na szybko bo ja w polsce za duzo nie kupuje.
Moja mama kupila TV w mediaexpert taki jeden z tanszych i kobieta namowila ja na raty ubezpieczenia kabelki itp
Za TV warty 1900 wyszlo do splaty 5400 
Kazalem mamie wrocic i zrezygnowac z wielu rzeczy
Zrezygnowac z dodatkowego ubezpieczenia za TV ktore wynosilo 500zl za TV wartoisci przypominam tylko 1900
No i wyszlo lacznie z dowozem i innymi 2200 wiec juz nie 5400
TV dojechal w piatek wszystko ok a dzis pokazlo sie rozlanie matrycy
Wiec teraz pytanie …czy gwarancja to przyjmie bo wiem ze z reguly beda chcieli to podpiac pod uszkodzenie mechaniczne
PS moja teoria spiskowa jest taka ze Pani w sklepie nie zadowolona z obrotu sprawy bo z nia rozmawialem przez tel przy zakupie poprosila kolegow zeby pomogli temu tv sie zpesuc szybciekj 
—to taka teoria dla tytch co lubia takie 
Przyjmą. Przerabiałem dokładnie taki sam temat jakieś 2 miesiące temu, ale z telewizorem Xiaomi.
Bez beknięcia przyjechali, wzięli stary, dali nowy.
Edit: W ogóle, mają z telewizorami ponoć spory problem, bo zlecają to zwykłym kurierom, którzy zupełnie nie dają gwarancji na to, że to dojedzie w całości.
Jak przywiozą nowy, to niech mama wręczy kurierowy dziesięć złotych do ręki i niech poczeka, żeby przy nim ktoś odpalił ten telewizor i sprawdził, czy jest dobrze.
tutaj problem jest taki ze przywiozl ich team i tv dzialal dwa czy 3 dni i padl
Dalej bym ich szarpał. Jak Reksio szynkę.
Strasznie mam złe doświadczenia z Media Expert oraz ich drużynami monterskimi. Tak mi zamontowali profesjonalnie zmywarkę, że dwa dni później wylała na mieszkanie, bo “uszczelnili” rurę na taśmę klejącą.
Dojeżdżaj ich, wymienią.
1 polubienie
ewentualnie zawsze mozna nagiac fakty i powiedziec ze tak bylo po rozpakowaniu 
no i historia sie pisze. Nie uznali reklamacji
Powód? Uszkodzenie mechaniczne?
Tak…gdzie to uszkodzenie pewnie powstala juz w transporcie