Ostrzegałem? Ostrzegałem
Zobacz sobie w trochę podobnym klimacie Gangster Capitalism i The Dropout - oba są dobre. Pierwszy o aferze z uczelniami, drugi o Theranosie. I wiesz co? Nawet Uncover sezon 1 możesz sobie zobaczyć. To już bardziej crimowe, bo o kulcie, ale jakoś taki podobny klimat ma.
BTW: Czy ktoś będzie robić The Office razem z Office Ladies? Może warto zrobić pod to temat :D?
Ja będę robił. Właśnie zacząłem rewatch ale wstrzymałem się bo czekam na podcast.
To nie zapomnijcie jeszcze o Somehow I manage jak już tak po bandzie jedziecie
Dzięki! Nie wiedziałem o tym podcaście.
Przesłuchałem i akurat w połowie odczułem takie jakby rozcieńczenie tematu, bo wcześniej powiedziano już sporo. ALE proszę dokończyć czytać moją recenzję
Tego akurat nie odczułem. Co nie zmienia mojego odbioru tego podcastu.
Zgadzam się.
Akurat w połowie ten podcast w moim odczuciu odrobinę przysiadł, nie będę uzasadniał, aby nie spoilerować.
Ale przedostatni odcinek to był lewy sierpowy. A ostatni to był prawy sierpowy i nokaut. Wydaje mi się, że ostatni odcinek wywarł na mnie największe wrażenie, pomimo tego, że nie jest on zapełniony wydarzeniami, ale także retrospekcją i refleksją. Że też tacy, nie znajduję tutaj innego określenia, jak po protu dobrzy ludzie żyją i dają sobie nie tylko radę, ale także radość i szczęście w rodzinie na tej planecie
Natomiast jeśli chodzi o osobisty odbiór, to trudno mi oceniać. Snowball (czyli czwarty sezon podcastu Unravel) jakby wlał w moje serce dużo ostrożnej serdeczności i nadziei, ale ja go porównywałem do Serial Podcast. Serial był dla mnie łamigłówką, zapowiedzianymi puzzlami do ułożenia w pierwszym odcinku, które starałem się ułożyć przez cały czas słuchania. Snowball jest o wiele bardziej emocjonalny.
PS. Po chwili słuchania Snowball miałem wątpliwości, czy wszystko zrozumiem, gdy okazało się, że nagrywają go Australijczycy/Nowozelandczycy. Ale okazało się, że starają się mówić po amerykańskiemu angielskiemu więc zrozumiałem bez przeszkód i zdecydowanie polecam.
@pawelorzech a Ty tego słuchasz? Bo to takie right up your alley.
Mi kolega polecił to w tym tygodniu i zacząłem słuchać, bardzo fajne.
Yup. Znam, całkiem dobre. Mają moją rekomendacyję.
Uwaga naukowy bełkot
Moje wybiórcze oczy nie zauważyły ostatniego zdania. Dodałem sobie do playlisty
Mówisz masz
Zacznij od początku
@piotrek69 to jest normalne że mi pokazuje jako pierwszy epizod #43?
Edit: dobra, już widzę że nie, ale pierwszych 42 pocket cast z jakiegoś powodu nie widzi
Przeniosłem posty z tematu @piotrek69 żeby było czysto, bo tam miały być tylko tytuły podcastów.
Btw. Kiedyś przesłuchałem 1 odcinek i się zraziłem. Nie poczułem nic. A teraz słucham już 5 (w dwa dni!) odcinka i jest spoko. Jeszcze nie jestem zachwycony i tak dalej, ale dobrze się tego słucha, wiec słucham dalej.
Widzisz odcinki w Pocket Cast (czy czego tam używasz?)
W Overcast są wszystkie od 1.
Polecam wszystkim “The Dropout”. Dobrze opowiedziana historia, bez zbędnego rozwlekania.
Recast. A w Overcast są wszystkie.
Co to jest ten recast?