🎙️ To są faaajne podcasty

To jest prawdziwe złoto, świetnie rzeczowo prowadzone rozmowy, ale i ze sporą dozą humoru. Dowiesz się naprawdę sporo i nawet nie zauważysz kiedy czas minął. Świetna sprawa, jedynym minusem podcastu jest to, jak nieregularnie wychodzi.

1 polubienie

Napiszę tak: przesłuchałem całość w chyba tydzień :slight_smile:

Dodatkowy minus tego, że wychodzi nieregularnie jest taki, że jak słucham kolejnego odcinka to już nie pamiętam poprzednich. Normalnie powinienem słuchać całej serii od nowa kiedy wychodzi nowy odcinek.
BTW, cała moja dyskusja tutaj na forum playlistach w Pocket Cast była związana właśnie z serią o historii, bo chciałem mieć te odcinki jednym miejscu pod ręką. Udało mi się ostatecznie filtry tak ustawić żeby to działało.

1 polubienie

I jak to zrobiłeś?

Na razie po linii najmniejszego oporu wystarczyło wybrać konkretny podcast i gwiazdka. Jakbym chciał serię o biologii dodać to już nie wiem, może bym włączył każdy odcinek na sekundę i podzielił je dzięki filtrowi “in progress”. Ogólnie ten system nie ma sensu, ale nie będę znowu rantował o tym.

Dorwałem podcast Tu Okuniewska. Ależ się tego lekko i przyjemnie słucha, 40 parę odcinkow po 20 min średnio.

Tu jej pierwszy wywiad video sprzed paru dni, może kogoś zachęci: Tu Okuniewska, czyli dziewczyna, która podbiła świat podcastów. Myśląc Inaczej, odc. 28 - YouTube

3 polubienia

Tak, Okuniewska fajnie gada. Niestety ostatnie podcasty trochę słabsze niż jeszcze kilka tygodni/miesięcy temu.

Idąc za poleceniami, niektórych z Was wziąłem się do Nedrów Nocą. Świetne!!!

Widzieliście Madafaki podcast od MKBHD?

3 polubienia

Chyba nikt nie polecał (a przynajmniej nie zauważyłem)

AGENTomasz
Konglomerat podcastowy
Odwyk
Kontestacja
7 metrów pod ziemią

1 polubienie

@pawelorzech sprawdziłeś Nerdy?

Jeszcze nie, mam za dużą kolejkę - jadę Misfits od początku do końca i jestem na 20którymś, więc jeszcze chwilę potrzebuję

2 polubienia

Nerdy wymiatajo :smiley::+1:

2 polubienia

Uwaga, ja tu z bardzo ważnym ogłoszeniem. Jestem dopiero w połowie, ale już teraz mogę powiedzieć, że czwarty sezon Unravel to najlepszy podcast, jakiego kiedykolwiek słuchałem.

Przeinteresująca historia jak z najlepszego kryminału, ale bardzo z przymróżeniem oka i zaskakującą liczbą sikowmajtkipędnych plot twistów.

Polecam z całego serca wszystkim fanom true crime, komedii, ciekawych historii, dobrej zabawy i podcastów in general.

Nie spędzicie lepiej czasu. Serio.

Gdyby zadzwonił do mnie teraz Roger Daltrey i zaprosił na prywatny koncert akustyczny w swoim domu, to grzecznie bym odmówił, bo Unravel sezon 4 to najlepsza rzecz, jaka może przydarzyć się na chwile obecna moim uszom.

Absolutnie koniecznie trzeba przesłuchać.

3 polubienia

Wcześniejsze sezony też są takie dobre?

Nie. Są dobre, ale daleko im do takiego Someone Knows Something, czy In The Dark.
I są inne, niż ten, bo to takie normalne śledcze true crime.
A w tym są takie zwroty akcji i humor, że naprawdę się wyróżnia. Poza tym jest przepięknie zmontowany.

2 polubienia

Ja właśnie bindżuję What Really Happened

Wciągnął po pierwszym odcinku bardzo mocno (no ale ten pierwszy odcinek jest o Muhammadzie Ali :wink: więc wiadomo że propsy)

Produkuje to Dwayne “The Rock” Johnson, a prowadzący Andrew Jenkins ma manierę mówienia jak Wołoszański. Cudo.

Jedynie mam lekki niesmak do tego jak zrobione są reklamy w środku.

1 polubienie

A ja zapytam jakie podcasty polityczne słuchacie? Rozmowę poranka z RMF i zetki oraz rozmowę popołudniowa z RMF słucham na bieżąco. Do tego tokfm i zastanawiam się czy jest coś więcej w tych klimatach.

1 polubienie

Podcasty Onetu.
Podcasty Polskiego Radia.

Jeszcze dodam:

Podcast Politico (to z Onetu)
Podcast Polityka Insight
AgentTomasz

Kiedyś tokfm dopóki nie wprowadzili aplikacji swojej. Ostatnio jednak usunąłem całą politykę z telefonu. Dosyć nerwów.

1 polubienie