No i ja się wypowiem w tym temacie, wróciliśmy właśnie od @Tadek znaczy z Pragi - koncert Metalliki z synem odhaczony - podobało się mocno, chłopaki dają ciągle radę i playslista kompletnie nieemerycka. No i Praga sama w sobie do odwiedzenia kolejnych kilka razy.
James uderzal wyjątkowo nostalgicznie w czesko-praskie tematy. A i syn jako zatwardziały perkusista zachwycony (“Lars sie raz trochę pogubił ale sprytnie się odnalazł”). Sympatycznie kilka godzin, praski zbiorkom to wielgachny palecgóra, nie dziwię się Tadkowi, że auta nie chce
Piwerko i svickova były?
Na koncercie nie ale tak to i owszem. Ino co to drugie to jeszcze nie ogarniam. Ale do Pragi na bank wrócę
U mnie taka kumulacja:
- Dostałem awans i podwyżkę a jednocześnie zszedłem trochę ze świecznika i będę miał spokojniej w pracy.
- Byłem na audycie w Ołomuńcu i nie dość, że wszystko przebiegło super sprawnie, to jeszcze miasto fajne i nieźle ten czas spędziłem.
- Jeszcze tydzień i idę na 3 tygodnie urlopu.
Jeśli zdarzy mi się jeszcze trafić do Pragi to chyba poprosze Tadka o polecenia kulinarno - miejscówkowe, takie od ziomala-lokalsa. Powyższa potrawa wygląda tak, że chyba zejdę do kuchni na małe ten tego
Pisz śmiało
Właśnie się dowiedziałem, że foka po ukraińsku to morski kotek i uważam, ze to najwspanialsza rzecz, jaka spotkała mnie w tym miesiącu.
Właśnie wróciłem z Chorzowa, bo byłem na stadionowym koncercie Dawida i jestem w dalszym ciągu w szoku, masterpiece. Oraz - nigdy nie widziałem tyle ludzi w jednym miejscu!
Zrobiłeś sobie zdjęcie z Dawidem?
Czy był rewanż z Taco w ping-ponga?
Niestety mi się nie udało
Tylko w Gdańsku, u nas był Ralph, Orkiestra MG i Rojek
Daria i Vito
Porobiłem sobie - w końcu! - kablówkę (w znaczeniu LAN) i podłączyłem sprzęty w salonie - TV, dekoder od Orange, XBOXa i - najnowszy nabytek - MIBOXa (androidTV, bo w TV nie mam tego systemu, tylko autorski Phillipsa, w którym nie ma Disney+ i HBO). TV nie widzi internetu - mimo tego, że w statusie pokazuje prawidłowe połączenie z ruterem. Na szczęście na Wifi działa - jest podłączony na 5GHz.
Dzięki kablowi obraz z dekodera nie ma artefaktów (początkowo był podłączony na paśmie 2.4GHz, potem przeniosłem na 5G, teraz kabel), aktualizacje gier też są o wiele wygodniejsze.
Szkoda tylko, że ten MIBOX też nie ma portu LAN, ale daje radę. Jeszcze tylko go przerzucę na 5G i pasmo 2.4 zostanie tylko dla SmartItemów
MiBoxa można podłączyć po kablu np. za pomocą czegoś takiego: https://www.euro.com.pl/huby-usb-i-stacje-dokujace/natec-hub-usb-2-0-dragonfly-3-porty-rj45.bhtml
Jak masz MiBoxa to po co Ci internet w TV?
MiBox robi i za system i za chromecast.
+1 dokładnie tak miałem podpiętego MiBoxa
Dla jaj? Na TV latorośl obsługuje sobie Netflixa i Youtube, ja mam na MIBOXie dodatkowo jeszcze HBO i Disney+. Mam też co prawda to też na XBOXie, ale:
- Zużywa o wiele więcej prądu
- Moje konto jest zabezpieczone. więc za każdym razem muszę wpisywać hasło,
- Zanim się dokopię do apki to trochę czasu upłynie. A jak jeszcze wejdzie aktualizacja w tle…
Dzięki @hoook84, jak będę potrzebował, to wrócę do Twojego postu. Na razie jest OK
XBoxa pomijam, bo to jak oglądanie Netflixa na PS4 - niby można, ale po co.
Ale z MiBoxem chyba się dało ustawić HDMI CEC i mieć jednego pilota do wszystkiego. Stąd moje pytanie o sensowność łączenia TV z Internetem.