Ten o gadżetach (Nowości, nadchodzące i zbędne gadżety)

Słuchaj. Albo burdel z samym wiatrakiem, albo bez burdelu, ale z klimą i zmywarka. Trzeba walczyć o kompromis.

1 polubienie

Może to, że kurtyna nie przecieka będzie jakimś argumentem? :grin:

1 polubienie

ale maja tez calkiem spoko lampki swiateczne

1 polubienie

Lampki chciałbym Twinkly ale chyba na chceniu się skończy.
Choć te Govee mają interesującą cenę…

no ciezko wyjasnoc w domu dlaczego lampki na choinke kosztowaly 800zl :stuck_out_tongue:
400 juz jakas latwiej przejdzie :smiley:

1 polubienie

Najgorzej wytłumaczyć czemu to co mamy teraz jest złe a Govee jest dobre.

Mój błąd polegał na automatyzacji światełek choinkowych przez smart listwę. Skoro działa, można włączać i wyłączać to po co to poprawiać :sweat_smile:

Nauczka na przyszłość

zawsze mozna powiedziec ze tych niwych ‘somsiad’ bedzie bardziej zazdroscil :smiley:

3 polubienia

U mnie to samo:(

1 polubienie

Szukam tanich i dobrych czujników zalania/wycieku wody, docelowo pod zlewem w kuchni, zmywarka i w pralni.z

https://allegro.pl/oferta/czujnik-zalania-wycieku-wody-wifi-tuya-sensor-13848482267

Czy to mi w zupełności wystarczy?

Nie znam rozwiązań na tuyi, ale sama budowa czujnika tutaj jest słaba- ten dynks z elektrodami będziesz musiał przymocować jakoś w pionie, żeby elektrody dotykały podłogi. Znacznie praktyczniejsze są modele w kształcie krążka, które mają elektrody ma jednej z płaskich stron i po prostu je kładziesz na podłodze/dnie szafki

1 polubienie

Potwierdzam to co pisze @Rysiowy

Ten czujnik z Twojego linka będzie kłopotliwy w instalacji.

Jak chcesz coś z wysyłką z PL to ja bym celował w Nous

https://allegro.pl/oferta/czujnik-sensor-wody-zalania-zigbee-tuya-nous-e4-12282740329

A jak z Chin to może coś takiego

To Twoje to się nadaje np. do wpuszczenia do wiaderka żeby sprawdzać kiedy poziom wody spadnie.

1 polubienie

Tzw. czujnik pęknięcia wiadra! :grin:

3 polubienia

Albo kiedy wiadro się zapełni - tzw. Sensor wybicia szamba :wink:

1 polubienie

Jakby ktoś szukał ładowarki GaN do postawienia na biurku geeka

(niestety wersja z wtyczką EU właściwie pogrąża cały pomysł)

4 polubienia

Chappie :heart_eyes:

2 polubienia

i znowu trzeba do portfela zagladac …to forum to zlo !

1 polubienie

Tylko sprawdź jak wygląda wersja EU, bo nie wygląda tak sexy jak US :expressionless:

ja i tak potrzebuje UK…bardziej bym sie obawial o oplaty celne. jest do znalezienia na amazonie ale znacznie drozej

Jest na Ali :wink: