Ten o gadżetach (Nowości, nadchodzące i zbędne gadżety)

Albo po prostu trzeba sobie kupić TV od Philipsa :smiley:

5 polubień

Masz na myśli TP Vision? :smiley:

2 polubienia

Mam i polecam zamiast jakichs protezowych rozwiazan :slight_smile:

2 polubienia

Podobno Samsung będzie miał appkę, która robi synca z lampkami bez użycia tego boxa na HDMI, więc działa ze wszystkimi natywnymi appkami. Ciekawe, czy podobne rozwiązanie pojawi się na inne platformy.

1 polubienie

Syncing lights to media content typically requires the Hue Play HDMI Sync Box, priced at $250, along with a streaming device like the Apple TV that connects to the Sync Box. The Samsung TV integration will let Samsung TVs interact with Hue lights directly for a lower $130 price tag, and it will work with all image formats and TV content, including native apps like Netflix.

Jakkolwiek ta integracja będzie zrobiona, tanio też nie będzie :smiley:
Zwłaszcza, że do tego trzeba by doliczyć Philips Hue Gradient Lightstrip 55"; tak w cenie ~800pln

Tak tak, ale w tym momencie znika największa wada tego rozwiązania :slight_smile: Jak ktoś nie lubi kompromisów to chyba najlepsza jakościowo opcja (nie potwierdzone, nie widziałem tego na własne oczy). O ile pojawi się gdzieś poza Tizenem (swoją drogą samsung chyba musiał trochę posmarować, że pierwsza platforma, na której ta appka się pojawi to ich tizen, a nie Google TV).

Tak na marginesie to zapewne jest port windowsowej/makowej aplikacji Hue która jest dostępna już dłuższy czas (ja ją testowałem w 2020, a pewnie jest jeszcze starsza).

Proszę o szczerą recenzję

Ogolnie jestem zadowolony, Philips to nie jest ale kosztuje 4x mniej :smile: Ledy nie sa jakoś super jasne, musialem tez je raz wymienić na gwarancji. Sygnał przechwytuje z hdmi, dziala to powiedzmy Ok - najwazniejsze, ze nie musialem montować kamery na tv.

A jak z delayem? Jest desync między obrazem a ledami?

cc: @Tadek :laughing:

1 polubienie

Kwestia priorytetów :smiley:

Mnie ta kamera ani ziębi ani grzeje; ważne że jest centralnie. Lepsza kamera niż np. wiszące bez ładu i składu kable :smiley:
Kabli bym nie przeżył.

10 polubień

O taką recenzję nic nie robiłem!
Dzięki!

2 polubienia

Ciekawy UPS?

Takie ustrojstwo ostatnio Ziemniak na yt prezentował. Kompa nie pociągnie, ale np modem/ruter - przez ~1h (11 minut to na max obciążeniu) nie traci połączenia z siecią. No i zabezpieczenie przed skokami napięcia. Tylko cena trochę ponad średnią.
A taki akumulatorek żelowy + zasilacz do ładowania a potem odbiór prądu… Hmmm, do tego zasilanie centralki Zigbee i wszelkie urządzenia bateryjne (np czujki otwarcia, zawory na grzejnikach) ciągle działąją…

Ciup, to jest maleństwo…

Drogie ale chyba sobie zamówię

EDIT: Na Allegro jest za połowę czeskiej ceny: CZ: 1699 czk, PL: 169 zł.
Już zamówione :smiley:

1 polubienie

Mam podobną, 30W. Maleństwo, mam cały czas w torbie. Jak dla mnie, rewelacja.

2 polubienia

Ja mam 20W i jest to, bez kitu, moja ulubiona ładowarka :smiley:

Mam też Baseus GaN 65W do laptopa, ale ten Anker wygląda na min. 30% mniejszy.

1 polubienie

Ja mam 30W, bo do telefonu to z zapasem, a do switcha wystarczy. Myślałem o 65W, ale to dla mnie przerost formy, ma być wygodnie i mobilnie. W domu mam listwę z USB. Ale następna też od Ankera.

1 polubienie

65W jest ideolo do laptopa pracowego który zwykle jest dostarczany z zasilaczem typu “Cegła z lat 90-tych” :joy:

Zyskujesz spokojnie pół kilo dodatkowego bagażu w carry-on na lotnisku :smiley:

To na Allegro pewnie idzie ode mnie :sweat_smile:

3 polubienia