Cześć, rozglądałam się za TV, obecnie używam Samsunga 48’ już dobre kilka lat, jeszcze z opcją 3D (nie używana), ale do obecnych warunków jest za mały, nowy dom, salon jest za duży do tego tv, odczytać tekst typu tytuły na YouTube dla żony to już problem z odległości kanapy. Po wizycie w Media, stwierdziliśmy że 75 cali powinno być w sam raz, więcej byśmy nie chcieli bo w pobliżu jest koza więc mógł by się zapalić , tv używany do YT, Netflix, wszelkiego rodzaju vod, nie gramy w gry, nie potrzebujemy ambi (totalnie nam to nie potrzebne), smart tv nie używamy bo korzystamy wyłącznie z przystawki Apple TV i z jego pilota, pilota od TV nie widziałem na oczy od bardzo dawna, nie wiem nawet gdzie jest.
I teraz pytanie w jakie TV patrzeć? jaki system, nawet jeśli nie korzystamy ze smart, czy OLEDY, QLEDY, NANO, srano itp coś tu odpada z miejsca? fajnie jak by było AirPlay w nim bo z tego myślę że możemy korzystać akurat ale nie koniecznie. Z nietypowych wymagań fajnie jak by był cały czarny, ma się wtopić w tło czarnej ściany.
Ze swojego doświadczenia podpowiem byś zwrócił uwagę na to czy ma (skuteczną) adaptacyjną automatyczną regulacje podświetlenia ekranu - w sensie żeby sam dobrze dostosowywał jasność ekranu do warunków zewnętrznych - bo w wielu modelach to kuleje.
podbijam temat bo jakiś wczesny wysyp promocji black friday (swoją drogą nie wiem czemu to już) webOS, Tizen czy Google TV, coś tu warto rozważać czy to bez różnicy w działaniu tych tv?
Sony nigdy nie używałem, zawsze był Samsung jakoś, ale jak ostatnio brałem AGD do domu to z 3 rzeczy które wybrałem żadnej nie kupiłem a ze sklepu wyszedłem z 3 totalnie innymi markami
właśnie ten model posiadam - poza trochę słabymi głośnikami (koniecznie dokup soundbar) sprawuje się bez zarzutu (automatyczne dostosowanie do oświetlenie działa bardzo dobrze - na czym mi zależało)
głośnikami się nie przejmuję, nie robię seansów z rozkręconym dźwiękiem na max a w planach i taki jest soundbar, zastanawia mnie system, Google, Tizen, czy webOS