Cześć,
Jakie szkło polecacie do iPhone SE (2 generacji)? Zależy mi, żeby było kompatybilne z etui Applowym
Ja jak zwykle polecam szkła od 3mk. Łatwo się je montuje, jakość mają dobrą i zazwyczaj pasują pod etui z rantem.
Tez polecam 3mk, najlepiej jeśli masz w swoim mieście punkt sprzedaży, to zamontują ci od razu za darmo
A w ogóle chcę ich pochwalic za obsługę, bo jeśli kupujesz pakiet, jak np. folie do Apple Watch gdzie są 3 sztuki w opakowaniu, to montują ci pierwszą, jak ją zepsujesz, to przychodzisz z kolejną i też zamontują za free…
Zamontują za free przez pierwszy rok No i gwarancję mają też świetną - jak tylko zlezie folia, będzie porysowana czy coś, wymieniają bez gadania na zupełnie nową folię.
Mogę tylko potwierdzić. Wszystkie moje szkła były do tej pory z 3mk (po jedynym na każdy smartfon, nie musiałem wymieniać).
Mam teraz szkło hartowane założone na XS z etui Apple skórzanym i pasuje idealnie.
Samemu też da się równo i bez pęcherzy założyć tylko się trzeba dobrze przygotować i mieć sporo cierpliwości.
Potwierdzam. Przystępne ceny, wysoka jakość i niesamowicie łatwy montaż.
Mały offtop.
Mam dziwne wrażenie, że jestem jakimś kosmitą. Nigdy nie miałem żadnego szkła (a używam iPhone od pierwszej wersji). Nigdy nie miałem z tego powodu jakiś dziwnych przypadków jak porysowanie ekranu. Miałem za to w rękach telefony ze szkłem i nie pojmuje jak można sobie takie coś robić
Jedynie widzę wartość dodaną na ekranach plastikowych. A szkło na szkło nie pojmuje.
Dodaje +5 do wytrzymałości w przypadku upadku i pozwala na przeżycie w przypadku rzutu krytycznego dwoma kostami
Kurde, to wszystkie wpisy normalnie jakby ekipa 3mk zapłaciła, ale sam polecam, jak korzystalem to zawsze 3mk, wiec wszystkim polecam.
Js mam dziurawe ręce, każda dodatkowa warstwa bezpieczeństwa jest u mnie w cenie.
Noo, dokładnie
Może to dziwnie zabrzmi ale… też polecam 3mk. Próbowałem też innych firm m. in. szkieł dodawanych do etui, tanioszki z chin ale miałem też takie za kilkadziesiąt złotych i wszystkie prędzej czy później się odkleiły. A 3mk na ostatnim telefonie mam blisko 2 lata i wygląda jak nowe.
Łatwiej jest mi się przyzwyczaić do szkła niż do ewentualnej rysy, którą już kiedyś udało mi się jakimś cudem zrobić i od wtedy mam szkła naklejane. Wiem, że to tylko rzecz ale ja lubię jak coś estetycznie wygląda a rysy po prostu mnie okropnie rażą. Koszt wymiany szkła jest nieporównywalny do kosztu wymiany całego frontu. Szkła nie są na szczęście obowiązkowe więc kto chce to korzysta
Ja mam wrodzony pedantyzm i u mnie jest podobnie, nie lubię jak coś wyglada, źle
Zawsze staram się nie posiadać żadnych przedmiotów tam gdzie telefon. Chyba od dekady mi się udaje posiadać telefon w niemal
Idealnym stanie. Ale wiadomo, każdy użytkuje inaczej, inne nawyki itp.
Nie martw się, nie jesteś w tym sam
Mam dokładnie to samo. Nie mieści mi się w głowie, jak można tak sobie psuć przyjemność z używania telefonu. Od czasu laminowanych ekranów naprawdę ma się wrażenie, ze dotyka się tego, co jest wyświetlane, a nie szkła, które to wszystko przykrywa. Takie dodatkowe cokolwiek wszystko rujnuje. Ja się nauczyłem - trochę to zajęło, ale w końcu się udało - nosić telefon w lewej kieszeni, czyli tej gdzie nie ma tego metalowego fiutka od małej kieszonki i nie mam żadnych rys od września do września - nawet pod światło.
Polecam. Lewa kieszeń > dodatkowa szybka
Ja mam, a w zasadzie miałem tak do niedawna gdyż jakoś w zeszłym tygodniu wyciągam telefon z kieszeni i jakoś tak słońce akurat oświetliło wygaszony ekran a tam cała masa drobnych rysek + jedna taka nieco grubsza. Zastanawiałem się chwilę skąd to się mogło wziąć i jakoś na nic ni wpadłem. Na szczęście hybrydowe szkło (tak to się u nich nazywa) spełniło swoje zadanie.
Zdecydowanie polecam to: https://www.spigen.com/collections/iphone-se-2020/products/iphone-se-2020-screen-protector-alignmaster-glas-tr?variant=32286728355887
Sam używam tego szkła w wersji na 11 pro i jest DOSKONAŁE. Chyba jedyne szkło, którego idealne nałożenie nie stanowi najmniejszego problemu.
Z tego co widzę mają jeszcze drugą wersję - całkowicie przeźroczystą i z otwartym wycięciem na TouchID - https://www.spigen.com/collections/iphone-se-2020/products/copy-of-iphone-11-xr-screen-protector-ez-fit-glas-tr-slim?variant=32524664340527
Mi na przykład nie pasuje zbyt mały poślizg na ekranach z powłoką oleofobową.
Z jednej strony fajnie, bo śladów palców tak mocno nie widać, ale z drugiej strony scrollowanie to ma być płynne scrollowanie, a nie tarcie opuszkami palca po szkle z wielkim oporem
Poza tym - też uwielbiam mieć zadbany sprzęt, więc jak widzę te wszystkie rysy na naklejonym szkle, to by mnie szlag trafił gdyby chociaż 1/3 z nich znalazła się na faktycznym ekranie… Tylko i aż 1/3 ponieważ zdaję sobie sprawę, że szkła hybrydowe (takiego używam) są zwyczajnie miększe, niż szkło w telefonie, ale nawet twardsze szkło nie uchroni przed wszystkimi rysami…
Jakie szkło teraz polecacie?
Mam iPhone 15 i aktualnie mam założone szkło Spigen Glas.TR "Ez Fit. Założone w lutym tego roku i już widać na nim rysy Miałem takie szkło na iPX i tam nie było widać żadnych rys przez prawie dwa lata. Teraz mam wrażenie, że szybciej się zużywa. Od razu mówię, że nie zmieniło się moje użytkowanie telefonu, ciągle noszę go w jednej kieszeni i nic innego tam nie wkładam, a i nie szoruję nim po betonie.
Trafiłem teraz na szkło ESR, ale ma tę czarną ramkę wokół i zastanawiam się czy nie będzie zachodzić na ekran. Używa ktoś szkła z ramką?
https://pancernik.eu/iphone-15/szklo-hartowane/esr-tempered-glass-2-pack
Ja też nie będę się wychylać, dla mnie 3mk robi swoją robotę :))
http://bit.ly/3ZJtCat