Cześć, czy ktoś próbował zainstalować grę ze Steama na Macu ale na zewnętrznym dysku ssd? Szkoda mi miejsca na Macu a chce zainstalować Baldurs Gate III.
A to w ogóle jest Steam na Maca? Myślałem że tylko win/linux
Ano wlasnie jest. Dowiedziałem się o tym dziś z Nadgryzionych.
Możesz chyba zrobić bibliotekę Steama na dysku zewnętrznym, spróbuj tak: Steam → Preferencje → Przestrzeń dyskowa i tam plusikiem dodajesz sobie nowy folder na dysku zewnętrznym. Sam mam wszystko na wbudowanym SSD, ale daj znać czy zadziałało
Na Intelu? Bo na M1 i wyżej chyba jeszcze nie wyszedł, AFAIR ma wyjść chyba na początku września. Da się dodać do biblioteki ale nie da się pobrać (można było do niedawna, ale to był Early Access).
Jest Steam na M1 i wszystko bangla. Frostpunka i Factorio tak ograłem.
Baldur ma nawet w wymaganiach wyszczególnione te pod eMki
Piszesz bo grałeś czy piszesz bo sprawdziłeś?
Są podane wymagania. Jest dostępny w Steam. Można dodać do Biblioteki Gier. Niestety nie da się pobrać - przy próbie pobierania jest komunikat o braku dostępu do internetu (dosyć dziwny, bo wszystko inne działa). Z tego co się dowiedziałem to oficjalna wersja ma być wydana na początku września i wtedy będzie można pobrać.
Ach ok. Ja myślałem że Ty piszesz o Steamie a nie o BGIII.
O BG3 wersji na MacOS na Steamie. Na Steamie instalowanym nie przez emulator tylko bezpośrednio na MacOS z Apple Silicon (bo Steam na MacOS na Intelu to jeszcze inna kwestia, mniej problematyczna).
Steam jak najbardziej działa i nawet w niektóre gierki 3D da się bez problemu grać na Apple Silicon bez zewn. karty graficznej.
Póki co można zainstalować wersję early access. Pełna wersja wychodzi wtedy co ta na PlayStation.
Czyli kiedy?
6 września
Gierki które są przepisane metala działają bardzo przyjemnie