Sivy zaczyna budowe domu

Większość rzeczy w normalnych pieniądzach a Polsce i z gwarancją (a to chyba ważniejsze) nie daje takiego przełączenia, aby Ci światło nie przygasło. Także duża szansa, że sprzęt się zrestartuje. Teslę w Polsce to można w kibel spuścić :joy: plus moc tego dachu to kpina w stosunku do paneli jakie są dostępne.

1 polubienie

Moim zdaniem dach jest od zadaszania a panele jak jest miejsce to gdzieś na ziemi. Można je łatwo remontować czy wymienić. A taki dach solarny to jesteś uziemiony.

Tak. Jeśli jest taka możliwość to najlepsza opcja bo można sobie np w ładny zimowy dzień odśnieżyć i mieć dalej produkcję.

A i jeszcze powerwall np od tesli jest 1-fazowy, więc to jest przegówno :slight_smile: trzeba mieć faktycznie wall wtedy z nich.

Trudno by na dach padał cień. Na ziemi już łatwiej z pobliskich drzew.

A czemu uzieminoy?

Bo jak coś strzeli to masz remont dachu a to nigdy tanie nie jest i raczej samemu nie zrobisz.
A pomoc najgorzej montować fv na blaszany dach. Montuje się to za pomocą wkrętów z plastikowymi podkładkami, które po kilku latach kruszeją,i dach ci przecieka

Rozumiem.
Na szczęście mam dachówkę, a stelarz z drewna

update:

1. pan architekt powiedział, że nowa znaleziona działka jest okej:)
  2. pan od OZE zamówiony, żeby ocenić nowa działkę - będzie w środę oceniać potencjał
  3. pan geolog, żeby powiedzieć czy nie ma bomby zakopanej będzie jak pan od OZE powie, że jest ok

czyli 1/3 ogarnięte zobaczymy czy teraz sie uda:)

7 polubień

Zapomniałeś:

1. Ksiądz do poświęcenia działki
  2. Różdżkarz do odkrycia cieków wodnych
  3. Wiedźmin do odpędzania potworów

Zamów jeszcze Tadeusza Rydzyka, może odkryje źródła termalne :wink:

12 polubień

fakof:)

2 polubienia

Potem będziesz żałował. Moja koleżanka twierdzi że wybudowała sypialnię na żyle wodnej i się nie wysypia.
Kłócił się z nią nie będę.

8 polubień

zadnego mambo dzambo nie będę robił:)

To jest serial na który teraz najbardziej czekam. Siwy dzięki za updaty!

(Ale tak z ciekawości czekam. Nie, że jak Polak rodak żeby usłyszeć jak sie sąsiadowi z południa miasta coś na głowę przewróciło. )

5 polubień

I ja się z nią zgadzam! Lepiej sprawdzić czy nie ma żyły wodnej! Bo jeśli nie ma to może inny powód niewysypiania. A jeśli jest to lepiej z żyłą nie zadzierać. No nie wygrasz z nią a możesz przegrać!

1 polubienie

Najgorzej jak @sivy trafi na opuszczony cmentarz Indian

7 polubień

zobaczymy co geolog powie on to wasze mambodzambo z żyłami powinien ogarnąć w naukowy sposób bez różdżek i eliksyrów:)

wchodzę w to:)

to sam ogarne:)

3 polubienia

Najgorzej to jak komuś zylka pęknie.

czarny humor tez ma swoje granice…

1 polubienie

Usunąłem @piotrek69 posta bo hardkory, kto był na rottenie tego to nie burzy, ale umówmy się, że hardkor za mocny

1 polubienie

Ja sie na nic nie umawiam. Liberum veto.

2 polubienia

Czuje, że coś ciekawego mnie ominęło…

1 polubienie