Większość rzeczy w normalnych pieniądzach a Polsce i z gwarancją (a to chyba ważniejsze) nie daje takiego przełączenia, aby Ci światło nie przygasło. Także duża szansa, że sprzęt się zrestartuje. Teslę w Polsce to można w kibel spuścić plus moc tego dachu to kpina w stosunku do paneli jakie są dostępne.
Moim zdaniem dach jest od zadaszania a panele jak jest miejsce to gdzieś na ziemi. Można je łatwo remontować czy wymienić. A taki dach solarny to jesteś uziemiony.
Tak. Jeśli jest taka możliwość to najlepsza opcja bo można sobie np w ładny zimowy dzień odśnieżyć i mieć dalej produkcję.
A i jeszcze powerwall np od tesli jest 1-fazowy, więc to jest przegówno trzeba mieć faktycznie wall wtedy z nich.
Trudno by na dach padał cień. Na ziemi już łatwiej z pobliskich drzew.
A czemu uzieminoy?
Bo jak coś strzeli to masz remont dachu a to nigdy tanie nie jest i raczej samemu nie zrobisz.
A pomoc najgorzej montować fv na blaszany dach. Montuje się to za pomocą wkrętów z plastikowymi podkładkami, które po kilku latach kruszeją,i dach ci przecieka
Rozumiem.
Na szczęście mam dachówkę, a stelarz z drewna
update:
- pan architekt powiedział, że nowa znaleziona działka jest okej:)
- pan od OZE zamówiony, żeby ocenić nowa działkę - będzie w środę oceniać potencjał
- pan geolog, żeby powiedzieć czy nie ma bomby zakopanej będzie jak pan od OZE powie, że jest ok
czyli 1/3 ogarnięte zobaczymy czy teraz sie uda:)
Zapomniałeś:
- Ksiądz do poświęcenia działki
- Różdżkarz do odkrycia cieków wodnych
- Wiedźmin do odpędzania potworów
Zamów jeszcze Tadeusza Rydzyka, może odkryje źródła termalne
fakof:)
Potem będziesz żałował. Moja koleżanka twierdzi że wybudowała sypialnię na żyle wodnej i się nie wysypia.
Kłócił się z nią nie będę.
zadnego mambo dzambo nie będę robił:)
To jest serial na który teraz najbardziej czekam. Siwy dzięki za updaty!
(Ale tak z ciekawości czekam. Nie, że jak Polak rodak żeby usłyszeć jak sie sąsiadowi z południa miasta coś na głowę przewróciło. )
I ja się z nią zgadzam! Lepiej sprawdzić czy nie ma żyły wodnej! Bo jeśli nie ma to może inny powód niewysypiania. A jeśli jest to lepiej z żyłą nie zadzierać. No nie wygrasz z nią a możesz przegrać!
Najgorzej jak @sivy trafi na opuszczony cmentarz Indian
zobaczymy co geolog powie on to wasze mambodzambo z żyłami powinien ogarnąć w naukowy sposób bez różdżek i eliksyrów:)
wchodzę w to:)
to sam ogarne:)
Najgorzej to jak komuś zylka pęknie.
czarny humor tez ma swoje granice…
Usunąłem @piotrek69 posta bo hardkory, kto był na rottenie tego to nie burzy, ale umówmy się, że hardkor za mocny
Ja sie na nic nie umawiam. Liberum veto.
Czuje, że coś ciekawego mnie ominęło…